Tietoturva on ongelma

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Vinatero
Vinatero Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2008
Kirjoituksia: 17
Vastauksia: 154
freesoul65 kirjoitti:

Toiminnan sijoittamisessa Suomen ulkopuolelle voi kyllä tulla tietoturvasyistä sanomista. Suomen kaikki internet yhteydet menevät Kistan kautta (Tukholma) jossa FRA:n superkoneet tallentaa ja jopa dekryptaa suurimman osan liikenteestä. Kyseessä on salainen tiedustelutoiminta Yhdysvaltain toimeksiannosta ja amerikkalaisella teknologialla.

Samaa mieltä tästä tietoturva-asiasta, se on jo tällä hetkellä erittäin huolestuttava asia. Emme voi olla varmoja, mitkä tahot liikennettä valvovat ja millaisiin tarkoituksiin tietoja käytetään. Ruotsin sotilastiedustelupalvelun FRA:n kytköksistä jenkkeihin en osaa sanoa mitään, mutta mm. FRA on tosiaan ilmoittanut valvovansa internet liikennettä terrorismiuhkaan vedoten. Varsin monilla mailla jenkkien lisäksi on hallussaan tekniikkaa, jolla voidaan seurata kaikenlaista tietoliikennettä, tarvittaessa muuttaa sitä, estää, häiritä, seuloa, profiloida, analysoida, tallettaa, jne. Julkisuudessa olleet palvelunestohyökkäykset ovat piinatseja. Kuinkahan paljon Stuxnet:in kaltaisia olioita on liikenteessä?

Tähän keisiin liittyen on huomattava, että internet on nykyisin niin monimutkainen verkko, että Suomen sisäinenkin liikenne voi koukata melkein mistä hyvänsä maailmankolkasta tahansa ja reitittyä sitten takaisin Suomeen. Eli jos toimitaan internetin kautta, niinkuin yhä enenevässä määrin toimitaan, ei voida taata täysin tietoturvaista liikennettä vaikka nettiä käyttävät osapuolet toimisivat Suomen rajojen sisällä.

En osaa sanoa, mikä on ratkaisu tähän tietoturvaongelmaan, sopimustie on kaiketi edelleenkin ainoa mahdollisuus. Sotilastiedustelu on yleensä ollut sellaista, että sitä käytetään tilannekuvan ylläpitämiseksi erilaisia mahdollisia uhkia vastaan. Tällä on todennäköisesti varsin vähän vaikutusta siviilielämään, saattaa tosin näkyä jossain määrin verkkoliikenteen hidastumisena.