Tietomurto on tehty espanjalaiseen korttimaksujen

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Visa- ja Mastercard-korttitietojen vuoto paljastui Espanjassa Tietomurto on tehty espanjalaiseen korttimaksujen

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä RetsaCrezaf
RetsaCrezaf Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.01.2008
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 51

Luin eilen jostakin ruotsalaisesta lehdestä, mahdollisesti Sydsvenskanista, että tietomurto olisi tehty espanjalaiseen maksukorttien käsittelyfirmaan jossakin Etelä-Espanjan kaupungissa. Sieltä olisi netin kautta viety sekä Visan että MasterCardin korttien tietoja. Lehdelle tietoja antanut halusi pysyä nimettömänä.

Saman jutun mukaan tietomurtoa ei olisi tehty suoraan kumpaankaan näistä amerikkalaisista korttiyhtiöistä. Juttu kertoi edelleen, että asiakkaat olisivat käyttäneet korttejaan sekä normaaleissa liikkeissä että internetostoksissa.

Dagens Nyheter ja Aftonbladet kirjoittavat myös tietomurron tapahtuneen Espanjassa. Valitettavasti en nyt löydä sitä eniten tapausta valaisevaa kirjoitusta. Suomalaiset lehdet kirjoittavat, että tietomurto olisi vain paljastunut Espanjassa. Ei sitä, että tietomurto olisi tehty espanjalaiseen maksujenkäsittely-yhtiöön.

http://www.dn.se/ekonomi/svenska-bankkort-maste-bytas-ut-1.973643

http://www.aftonbladet.se/senastenyt/ttnyheter/inrikes/article5952994.ab