Tietoa?

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Ocaso kirjoitti:

Devspain,

Ronda ei ole maailman maailman vanhin härkätaisteluareena, Arles (www.arènes-arles.com) ja Nîmes (www.arenesdenimes.com) Ranskassa ovat jo rooman valtakunnan aikaisia. Mijas ei myöskään ole maailman ainoa neliskulmainen areena, espanjassa ja ranskassa on muitakin, ja se että Sevilla on maailman kuuluisin areena on kyseenalaista paitsi tietenkin Sevillalaisille, mutta Madrid menee ainakin arvostuksessa Sevillan ohi. Tämän näkee jo pekästään siinä mikä painoarvo hyvin suoritetulla taistelulla on taistelijan uran kannalta kyseisillä areenoilla. Kukaan ei kuitenkaan tohdi kyseenalaistaa Sevillan hopeasijaa espanjan toiseksi tärkeimpänä areenana edes härkätaistelupiireissä. Ja onhan Sevillan areena komea.

Hyvä että saatiin lisätietoa, jostain olen lukenut nuo omat väittämäni, jotka kaiketi olivat sitten väärää tietoa. Olisiko kyseessä Espanjan vanhin? Mene ja tiedä, uskoin lukemaani…. Olisiko vanhuudella jotain tekemistä sen kanssa, että ne ovat yhä aktiivikäytössä? Onko nuo ranskassa olevat? En tiedä.

Tuon Madridin meinasinkin mainita, ehkä juuri suosituimpana ja siten ehkä ”kuuluisimpana”. Hmmmm….

Edit: Niin ja suosituimmuus on tietty eri juttu ammattipiireissä kuin katsojien kannalta. Se, että siellä on suurin mahdollisuus nousta huipulle tai että siellä on suurin kävijämäärä ei välttämättä tee paikasta maailman kuuluisinta. Sen tehnee esimerkiksi viittaukset historiaan jne kaiken em. lisäksi. Pitäisi tehdä varmaan maailmanlaajuinen tutkimus, että ”sano paikka/kaupunki, missä on härkätaisteluareena” ja siitä voisi sitten vetää johtopäätökset mikä on kuulusin 🙂