tiempos y maneras

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
pentti52 kirjoitti:

Monet meistä jotka ovat tänne Espanjaan tuleet eivät ole tunteneet olosuhteita tai ”systeemeitä”. On pitänyt opiskella – jopa aivan kantapään kautta.

Juu, ihan tuttua. Takana oli muutama espanjantunti ja snadi sanakirja, ja sekin kirjaimellisesti ’takana’, nimittäin taskussa.

pentti52 kirjoitti:

Miksi uusilta tulokkailta pitäisi vaatia heti kaikkien järjestelmien tuntemista? Vilpitön kysymys aiheuttaa heti ilkeän hyökkäyksen ja ivaamisen.

Ei tietenkään ole realistista vaatia alkuunkaan kaiken tietämistä etukäteen. Ja ilkeily ja ivaaminen kannattaa aina rajoittaa lähinnä trollaajille vastaamiseen.

Täytyy kuitenkin sanoa, että ’90-luvun alkupuolella, kun hain kosketusta ”espanjalaisuuteen” ja nykyinen internet oli vielä lapsenkengissään, oli tiedonhankinta huomattavasti vaivalloisempaa kuin tänään ja monista asioista ei todellakaan ollut saatavana infoa nykyisissä mittasuhteissa, jos ollenkaan. Ajat kuitenkin noin yleisesti ottaen olivat paremmat, hinnat olivat sangen alhaiset Suomeen verrattuna ja muutenkin pärjäsi paljon nykyistä helpommin. Töitäkin oli tyrkyllä, jos vain oli reipas ja työteliäs. Kielitaito opittiin sitten työssä.

Nyt ajat ja meininki ovat Espanjassa kääntyneet lähes päälaelleen, verrattuna tuohon ihanaan ’90-lukuun. Siksi jotkut ”vanhan liiton” espanjansuomalaiset ovat hieman ihmeissään, koskapa aivan vilpitön kysymys internetissä (jonka palanen myös orkki on) näyttää heidän silmissään helposti siltä, että joku kirjoittaa että ”laukut on pakattuna, nyt enää halutaan tietää, kuinka sinne pääsee, ja että onko kellään tarjota mulle duunia”.

Mutta juu, jos joku täällä kyselee jopa ’alkeellisen’ oloisia tietoja, kysyy hän niitä varmaankin siksi, että perille päästyään sitten sen asian jo tietäisi.

pentti52 kirjoitti:

Vanhatyttö taitaa olla hieman ärtyisä… ellen epäilisi jopa vanhapiika?

Hehh hehh… Tässä on nyt rivien välistä kyllä luettavissa pientä vonkaamista.
🙂