Thanks Mariitta

LINKKI

Kari
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456

Thanks Mariitta, hyviä kuvia Gibikseltä, itsekin asuin siellä aikoinaan yhden talven. Mielestäni aivan jees -paikka, jos siitä tykkää. Ei sen puoleen, käymme siellä aika ajoin edelleenkin moporetkillä, kiva paikka piipahtaa.

Käytännössä lähes kaikki ulospäin näkyvä ”turistiaktiviteetti” tapahtuu paikallisen Main Streetin varrella olevien shoppien ympärillä, sekä ”apinavuorella” ja Gibiksen luolissa. Kun turistibussit iltapäivällä kaikkoavat, koko paikka tuntuu muuttuvan aavekaupungiksi.

Matkamuistoina turistit näyttävät nykyään tuovan pääasiassa ”puolihintaista” tupakkaa ja Espanjan puolen mammat ehkä sokeria, voita ja juustoa. Ennen myös elektroniikka oli halpaa, mutta nykyään tilanne lienee aivan toinen… ainakin jos ottaa huomioon takuu- yms. käytännön asiat.

Gibiksellä erityisesti parkkipaikkojen löytäminen voi olla ulkopuolisille haasteellista, eli ensikertalaisille suosittelen lämpimästi vaikkapa Mariitan edellä vinkkaamaa ”auto Espanjan puolelle parkkiin ja bussilla cityyn” ja sitten paikallistaksilla turistikierrokselle (aivan hyvä juttu, saa nopeasti hyvän käsityksen paikasta)

Yksi vaihtoehto on ottaa bussimatka jostain rannikon matkatoimistosta ja päästä helpolla, halvalla ja stressittömästi tutustumaan Gibikseen.

Joka tapauksessa – kiva paikka piipahtaa.