Thaimaa on toisenlainen, mutta …

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Mikä avuksi? Thaimaa on toisenlainen, mutta …

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
Masa kirjoitti:

jeriko kirjoitti:

Kun ollaan Espanjassa niin on valtavan ikävä Suomeen. Kun ollaan Suomessa niin on valtavan ikävä Espanjaan. Siis mikä tähän auttaa??

Näinhän se on. Kymmenen vuotta tässä ollaan syndroomasta kärsitty. Kummassakaan ei ole levollinen mieli. Mukavaa on vain matkalla. Onneksi autolla ajellessa matkaa kestää 4-5 päivää.

Olenkin vakavissani miettinyt, josko Thaimaahan?

Old Chap`han on näin tehnytkin![/quote]

Ikäänkuin yllytettynä innostun vastaamaan enkä varmaan taaskaan osaa keskittyä olennaiseen vaan pälpätän mitä ajatus mieleen juolahduksina tuottaa, että tässä sitten sitä:

Jaahah, mulla ovat syyt muuttoihin olleet kyllä syvemmällä kuin kärsimyksissä. Tosin Suomesta lähdin kymmenen vuotta sitten täysin kyllästyneenä kylmään (sekä erityisesti kansan yleiseen alakuloon). Täällä Aurinkorannikolla, missä nytkin kesän mittaan onnellisin mielin olemme, viihdyin aikaisemmin kaiken aikaa mitä mainioimmin enkä kaivannut kertaakaan paluuta pohjoiseen. Pakollinen työmatka kerran vuodessa riitti pitämään päätökset.

Thaimaahan muuton syynä on sitten ollut aluksi ihmissuhde ja nyttemmin muutkin kiintymykset.

Vasta pari vuotta siellä oleskelleena ja vain osan kohteista nähtyäni olen kuitenkin sitä mieltä, että samaa se on, ellei sitä toisin muuksi oivalla. Kun esimerkiksi Phuketissa lomailimme, niin tuntui kuin olisimme vaeltaneet Välimeren missä tahansa lomakohteessa. Pattaya on sitten toisenlainen, mutta jopa niin toisenlainen, että nyt muutamme sieltä pois – koilliseen Thaimaahan keskelle ei-minkäänmoista muuta kuin arkista elämää, vähäiseen kaupunkiin missä näkee vielä sekä riksoja että elefantteja liikenteessä.

Näkemäni Thaimaan lomasaaret ovat taivaallisia, kuin paratiisissa elelisi, jos asioita sillä silmällä katsoo ja piilottaa itseltään sen, mistä ei ehkä satu tykkäämään. Niin kuin missä tahansa. Eli kuten jo edellä on monen muunkin kirjoittajan mielipitein todettu, itsestään ihminen sen viihtymisensä kaivelee ja saa asenteillaan aikaan joko pysyvän tyytyväisyyden tai kaipuun johonkin-jonnekin-jotenkin. Usein jopa entiseen, joka on saattanut muuttua muistikuvissa entistä mukavammaksi tunnelmien haaletessa.

Hintatasoltaan Thaimaa on eurokansalaiselle todella edullinen ja aina paremmaksi muuttuu, kun matkaillaan sivummalle. Myanmar, Kamputsea, Laos, Vietnam … moniin kiehtoviin kohteisiin pääsee vaivatta ja halvalla, jos vain jaksaa nostaa takamuksensa sieltä suomalaiskuppilan penkiltä, minne moni turisti talveksi asettautuu sanoakseen sitten olleensa Thaimaassa. Vaan eivät onneksi kaikki, monet pelaavat golfia, sukeltavat, matkailevat, harrastavat muuta liikuntaa, pureutuvat kulttuuriin ja syövät – sekin käy harrastuksesta, jos asia sattuu kiinnostamaan.

Mutta entäs sitten Masa Pee. Jos siis ihan tosissaan tunnet olosi mukavaksi vain automatkalla Suomen ja Espanjan välillä, niin miksipä et ryhtyisi huvin vuoksi rahtariksi? Tai matkusta sitten peräti autolla Thaimaahan. Liikkehdintä sinne on kilometreissä sen verran pitkä, että siinäpä sitä varmaan viihtyisit ja perille päästyäsi voisitkin jo keskittyä suunnittelemaan paluumatkan reittiä.

Yhtäkaikki olen siis sitä mieltä, että jos joku ei Espanjassa viihdy kaivaten mielessään kotiin ja siellä taas toisinpäin, niin ei siihen kohteen vaihtaminen auta kuin tutustumisjakson ajaksi ja sekin ottaa voimille, kun pitäisi oppia ja omaksua uutta.

Toisaalta juuri se uuden omaksuminen ja haistelemeinen on yksi niistä tekijöistä, joiden vuoksi minä viihdyn. Kaikissa asioissa on lisäksi kaksi puolta ja se toinen on positiivinen – helpottaa kun harmittaa.

Vähän enemmän kuin onnellinen myös muualla – OC