Testitulokset

LINKKI

Frank
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.11.2009
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 255

Nyt on tullut testattua pakettia Slingbox Pro-HD ja Slingcatcher. 15 vuotta tiedonsiirtolaitteiden tuotekehityksessä mukana olleena on pakko todeta, että näiltä kavereilta on jäänyt muutama oppitunti väliin. No, tämän kanssa on elettävä tällaisena.

Laite käyttää hieman parempaa pakkausalgometriä kuin normaali Slingbox, mutta parempaa varsinaista resoluutiota se ei tarjoa kuin oikeasta HD-digiboxista. Sellaista minulla ei ole. Siten kuva on 640×480. Slingcatcher ei tue kuin kolmea. Hassu juttu sekin. Laitteen oma sisäinen digitaalinen DVB-T -vastaanotin ei ainakaan minulla toimi kuin analogisille lähetyksille. Jo pelkkä digikanavien hakeminen saa softat jumiin. Kokonaisuutena katselukokemuksen lopputulos on kuitenkin välimatka huomioiden suorastaan loistava (erillisellä digiboksilla). Kuva on aavistuksen utuinen kuten videonauhurilta katsottaessa, mutta vain hieman. Kirkkauden dynamiikka kuten liikkeiden tasaisuuskin ovat hyvin paikallaan. Äänessä ei ole huomauttamista. Käynnistyksen jälkeen kun kaikki matkalla olevat netin kytkimet ja reitittimet ehtivät oppia dataliikenteen suunnan muutamat katkoilut katoavat ja nopeus nousee 2Mbps kohdalle (alle minuutissa). Se onkin minulla lähettävän pään maksimi (2.4Mbps upstream). Tässä kohtaa kannattaa huomata, että normaalisti Suomessa se on max noin 0,8Mbps. Tätäkin on testattu ja toimii, mutta hieman utuisempana.

Onko tästä vaihtoehdoksi TVkaistan kaltaisille palveluille? Käyttö on helppoa, koska Slingcatcher kytkeytyy Espanjassa televisioon kuin digiboksi ja kanavia voi kivasti vaihdella kaukosäätimellä. Näin säästyy leikkaa-liimaa-askartele -virityksiltä, jotka asunnosta riippuen saattavat olla aika harrastelijamaisen näköisiä. Toki tämän paketin hinnalla saa melkein 10 vuotta TVkaistaa. Ero on myös siinä, että TVkaista näyttää tallennetta, kun taas Slingbox reaalikuvaa muutaman sekunnin viiveellä. Lienee aika oleellista esim. urheilukilpailuille – kivempi nähdä se heti. Toisaalta, TVkaista antaa mahdollisuuden tallettaa ne mitä haluaa ja katsella kun itselle sopii… mutta voihan Slingboxinkin kytkeä tallentavaan digiboksiin.