Testamentti Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Entä jos kuolen!!!! Testamentti Espanjassa

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Tärkeitä juttuja nämä on miettiä ja elämäkin on täydempää kun jaksaa muistaa, että joskus täältä on láhdettáväkin.

Työn puolesta muistuttelen jatkuvasti, että jos Espanjassa on omaisuutta vaikka vain auto tai pankkitili jolla on saldoa enemmän kuin ihan parin viikon tarpeeseen, asunnosta puhumattakaan, niin tehkää hyvät ihmiset Espanjalainen testamentti! Se helpottaa jälkeen jääneiden käytännön kuvioita täällä houmattavasti. Jos testamenttia ei ole, niin perinnön hoitamisessa menee paljon enemmän aikaa ja sinä aikana esimerkiksi asuntoa ei voi myydä eikä edes laillisesti oikeastaan vuokratakaan.

Testamentti allekirjoittetaan notariaatissa, suomalaiset asiointitoimistot tai juristit voivat auttaa laatimaan version, joka on sekä espanjan että suomen kielinen. Hintaa sillä on tietääkseni (suomeksi käännettynä) 150-300€ riippuen, missä teettää, jos pärjáä sillä että teksti on espanjaksi niin selviää edullisemmin ja espanjaksi ja englanniksi teetettynä hinta voi olla jotain siltä väliltä, englantia puhuvia juristeja täällä on pilvin pimein.

No, enpä nyt anna kovin tarkkaa tietoa hinnoista, mutta tietääkseni notaari ottaa siitä jonkun 60-90€ ja loput menee asiointitoimistolle/juristille. Kieltä osaava voi itsekin kävellä notariaattiin ja pyytää niitä siellä laatimaan tekstin, mikäli siinä ei ole kummempia laillisia kommervenkkejä, vaikka että jätän Espanjassa olevan omaisuuteni lapsilleni Matti ja Maija Meikäläiselle, nimi notaarin lásnäollessa alle ja sillä selvä.

Pankki ei hoida testamenti tekemistä asiakkailleen, mutta ainakin kaikille asunnonostajille muistutan siitä, siksi että olen nähnyt myös sen, mitä perillisten paperisota voi olla silloin, kun testamenttia ei ole.

Mutta koitetaan nyt kaikki pysyä hengissä ja nauttia elämästä, auringosta ja ystävien seurasta!