Tervetuloa saarelle! Kovin

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki tasa-arvosta,uskonnosta jne.. Tervetuloa saarelle! Kovin

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Vinski
Vinski Ei kirjautuneena
Liittynyt: 04.03.2007
Kirjoituksia: 11
Vastauksia: 307

Tervetuloa saarelle!

Kovin monta miestä en ole testannut (ekalla osui kohilleen…), joten kauhian yleistävää vastausta en voi antaa. Mutta ainakin meillä (Suomi-Kanaria-perhe) olemme molemmat samanarvoisia parisuhteessa. Nyrkin ja hellan väliin en ole joutunut (siitäkään syystä että ”cari” tietää, että olen keittiössä täysi uivelo 😉 )
Enkä ole luonteeltani edes mikään temperamenttinen sisupussi, joka luettelee heti missä kaappi seisoo. Paremminkin täysi vastakohta.
Ja toisena taustatietona, että olemme olleet 1,5 vuotta yhdessä.
Ja se, kuinka ainakin tämä minun yksilöni kohtelee rakkaintaan, on jotain aivan uskomatonta. Minusta on ollut henkeäsalpaavan ihanaa tuntea itsensä kuin pieneksi jumalattareksi, jota palvotaan ja ylistetään päivittäin. Aluksi oli huvittavaa, kun en esim. jalkakäytävällä saanut kulkea koskaan tien puolella tai että suojatiellä kuljin aina mies autojen ja minun välissä. Mutta tarkemmin ajateltuna tuo suojeleminen on minusta hurmaavaa. Joku saattaisi tuntea, että ”pitääkö se minua pikkulapsena, jota täytyy suojata alinomaa”, mutta minusta se on naisen kunnioittamista.

Ja siitä uskonnosta. Kumpikin kuuluu omiin kirkkoihinsa, mutta mitään himouskovaisia emme ole. Uskonto on molemmille tärkeä. Sunnuntai on lepopäivä, ja minkäänlainen työnteko ei tulisi kummallekaan mieleenkään.
Juhlapyhinä olemme usein olleet töissä, mutta vapaapäivien osuessa pyhien kohdalle, vietetään pyhäpäivää yhdistellen sekä luterilaisen että katolisen kirkon perinteitä.
Esimerkkinä uskonnon tärkeydestä voi kertoa joulusta ja loppiaisesta. ”Carille” on tärkeää, että lahjat annetaan loppiaisena katolisen perinteen mukaan, eikä nykyisin yhä enemmän yleistyvän mallin mukaan jouluna.
Ja toinen esimerkki on pääsiäisen aika. Pitkänäperjantaina lähtiessämme ulos syömään liha maistui ”carille” mutta pitkin hampain. Paastonajan perinteet kun kolkuttelivat taustalla mielessä.

Tämä teksti siis yhden miehen perusteella ja kanarialaisesta näkökulmasta. Mutta se lienee se jota Kanarialle muuttavana halusitkin…
Kysy lisää (mistä aiheesta tahansa) jos tulee mieleen.