Tervetuloa!

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Tuomo
Tuomo Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.07.2006
Kirjoituksia: 57
Vastauksia: 627

Tuossa tuli jo niin paljon hyviä neuvoja (jotka kaikki omasta puolestanikin allekirjoitan), että vaikea keksiä lisättävää.

Teillä varmaan on jokin työelämän kuvioihin liittyvä syy tulla tänne juuri elokuussa, jolloin tämä Iso Uuni on kuumimmillaan. Mutta ei siihen kuole, itsekin olen turisteerannut Andalusiassa useimmiten juuri elokuussa. Mutta jos voitte säätää tuloanne kuukautta paria myöhemmäksi niin tehkää se!

Oletteko jo maksaneet tai muuten fiksanneet hotellinne? Ellette, niin harkitkaa vapaata autoilua ympäriinsä. Jo ensimmäinen andalusianreissuni oli sellainen, enkä nyt oikein muuta voisi ajatellakaan. Silloin -86 ei ollut helppoa saada siedettävänhintaisia pelkkiä lentoja, joten meillä oli pakettimatka. Käytimme hotellihuonettamme vain ensimmäisena ja viimeisenä yönä, muu kruisattiin pitkin maakuntaa ja eteläistä Portugalia.

Sillä reissulla ensimmäisen kerran tuli mieleeni, että tässä maassahan voisi asuakin. No, viime kesänä se sitten toteutui!

Rondasta vielä. Sen upeus on avautunut minulle anteeksiantamattoman hitaasti. Olen käynyt siellä melkein joka toisella matkallani, mutta vasta vime talvena, parin ystävän kanssa käydessämme todella pantiin aikaa kaupungin ja sen ihmeiden kiertämiseen. Yöpykää siellä, käyttäkää jalkojanne ja turisti-infon neuvoja.

Menomatka Chorron kautta ja paluu kuvankaunista vuoristotietä San Pedroon. Tai päinvastoin, mutta Chorroa ei saa jättää väliin.

Kukaan ei tainnut mainita Antequeraa ja El Torcalia? No minä mainitsen. Ks. http://www.arrakis.es/~gonzalez/torcal.htm . Jos tekee päivänkakkareissuja Benalmadenaan tukeutuen, niin tuo sopii hyvin rundiin Finca de la Concepcion, Antequeran megaliitit, lounas Antequerassa (muistettava ottaa alkuruoaksi porra antequeranaa, eli ’kuivaa gazpachoa’). El Torcal, Susipuisto ja Guadalhorcen laakso.

Eiku tuossa oli liikaa yhdelle päivälle. Jotain pois tai yöpyminen Antequerassa.