terve vai ei

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
ari54 kirjoitti:

Kaikki vaan pakkohoitoon, että me normaalit saisimme elää rauhassa, terveys ja omaisuus olisi turvassa! ( Niinkauan kuin meille normaaleille joku psykiatri tekisi sairausdiagniisin:-))

No, tokihan asiaa voi lähestyä sarkastisella huumorillakin, mutta kyllähän on aivan totuus, että Suomessa on mielenterveydenhoidon taso laskenut kuin lehmän häntä.

”Mielenterveyden häiriöt ovat yleisiä”, totta tuokin, mutta onko esimerkiksi tuolla aiemmin ketjussa esiin otettu pedofilia ja etenkin sen aktiivit ilmenemismuodot voimakas mielenterveyden häiriö vaiko seksuaalisen suuntautumisen muoto, joka on kriminalisoitu tapakulttuurimme vuoksi, vai onko kyseessä silkka demoninen pahuus?

Kaikkihan varmaan muistavat Jammu-sedän, joka oli moninkertainen uusija tuolla pedofilia-rintamalla ja istunut jo aiemmin siitä vankilatuomioita. Hän päätyi sitten lopulta vaientamaan lopullisesti viimeiset uhrinsa, koska tiesi vankilan porttien jälleen sulkeutuvan takanaan, jos jää kiinni. Jäi kuitenkin piankin kiinni, koskapa poliisit tunsivat hänen taustansa ja osasivat kohdistaa tutkimuksensa häneen.

Olisiko mitään ennaltaehkäisevää ollut tehtävissä mielenterveydenhoidon suunnalta tuon Jammu-sedän suhteen, ennen kuin hän päätyi karmeaan tekoonsa, vai kulkivatko tapahtumat vain vääjäämättä niin kuin kohtalo tai korkeammat voimat (tai-mitä-niitä-onkaan) oli määrännyt?

Onko pakkohoito kaikissa tapauksissa aina ihmisarvoa alentavaa ja siksi tuomittavaa, vai voitaisiinko siihen ryhtyä jo ennen kuin mielenterveydeltään horjuva yksilö päätyy hirmutekoihin itseään ja/tai muita kohtaan?

ari54 kirjoitti:

Masennus on vakava sairaus

[…clipety …clippety …clipp] …Tutkimus antaa tietoa masennuksen taustatekijöistä, mikä auttaa häiriön tunnistamisessa ja hoidon sekä kuntoutuksen suunnittelussa.

Masennus on todellakin vakava mielen järkkymisen tila, jota sairastava ei usein itsekään sitä masennukseksi tunnista. Jotenkin silti vaikuttaa siltä, että homma on julkisen terveydenhuollon hoitoprosessien alkuunsaattamisen kannalta jäänyt ikuisen suunnittelun ja tunnistamiskeinojen bongailun tasolle.