Terve Monkey! Bienvenido a

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Terve Monkey!

Bienvenido a España – ja tsemppiä opiskeluihin ja Espanja-suunnitelmiin!

Jos et jo osaa Espanjaa, niin opiskele sitä mahdollisimman paljon. Sujuva kielitaito, etenkin espanjan ja englannin osaaminen voivat avata täällä ovia työpaikkoihin, joita ei muuten ehkä tulisi ajatelleeksikaan. Suomalaiset on rannikolla iso porukka ja monet paikalliset liikkeet, mm. apteekit ja optikot ja kaikki turismiin ja asuntokauppaan liittyvät yritykset haluaisivat mielellään kaapata palan suomalaismarkkinoista, mutta ehdoton vaatimus on tietysti, että yritys itse pystyy kommunikoimaan työntekijänsä kanssa, yleensä espanjaksi, joskus ehkä englantikin riittää. Jos kielitaitoa riittää niin töitä voi löytyä vaikka paikallisesta kiinteistön- ja vuokravälitystoimistoista, asiointitoimistosta, pankista, lääkäriasemien ajanvarauspalvelustua….

Vaadittu koulutus riippuu työstä, mutta Espanjassa ei välttämättä tarvi olla esim. farmaseutti apteekissa, myyjänä voi olla jopa ilman koulutustakin. Suomen kieli on tietenkin valtti vain niillä alueilla, joilla on riittävästi suomalaisia, jotta paikalliset yritykset kiinnostuisivat suomalaisista asiakkaina, yleisesti ottaen meillä on täällä hyvien ja helppojen asiakkaiden ja hyvien ja luotettavien työntekijöiden maine.

Alkuun varmasti kannattaa asua vuokralla, saat paremman tuntuman siihen, missä päin haluat asua ennen kuin alat etsiä omistusasuntoa ja vuokra-asuntoja on etenkin turistialueilla tarjolla vaikka kuinka paljon joten valinnanvaraa on, vaikka hinnat ei nykyään ole mitään halpoja.