Terve Katjama, ja tervetuloa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Vinski
Vinski Ei kirjautuneena
Liittynyt: 04.03.2007
Kirjoituksia: 11
Vastauksia: 307

Terve Katjama, ja tervetuloa saarelle! Itse olen Puerto Ricossa töissä!
Vauvaistuimista en osaa paremmin neuvoa, mutta autoiluvinkkejä voin antaa.

Palmitos Park OLI tosiaan mukava koko perheen käyntikohde, mutta se valitettavasti paloi maan tasalle muutama viikko sitten täällä riehuneessa laajassa metsäpalossa.
Krokotiilipuisto on Cruce de Arinagasta ylös kohti Corralillosiin johtavan tien varressa. Ei mikään huipputasoa oleva, mutta krokoja ja gaattoreita kyllä näkee, heillä on papukaijashow ja muitakin otuksia laamoista tiikereihin.

Shoppailijalle suosittelen kotikylää Vecindariota. Meiltä löytyy suuri ostoskeskus Atlántico, jossa voi hankkia kaikkea kengistä ja leluista vaatteisiin ja hajuvesiin. Myös pääkadun varrella on lukuisia eri liikkeitä, mutta lapsellista ajatellen Atlántico on helpompi, kun kaikki on mukavasti samassa paketissa, eikä tarvitse kävellä pitkiä matkoja ja maksaa parkkipaikasta (kun on ensin sellaisen onnistunut löytämään). Hinnat ovat halvemmat kuin turistipaikoissa ja valikoimakin laajempi.

Herkuttelijalle suosittelen saaren parhaaksi palkittua ravintolaa El Centroa, joka sijaitsee Guayadequen laaksossa. Itse ravintola on louhittu vuoren seinämään, joten pääsette syömään ”kiven sisälle”!
Ruoka on edullista, annokset suuria ja maittavia.

Huikeita näköaloja aina naapurisaarelle Teneriffalle asti tarjoaa saaren korkeinkohta Pico de las Nieves. Ja jo matkalla ylös vuorille avautuu toinen toistaan kauniimpia näkymiä alas rannikolle.

Terorin ja San Mateon sunnuntaiset markkinat tuovat tuulahduksen paikallista elämää. Markkinoilta voi ostaa paikallisia tuotteita tai vain katsella ihmisvilinää. Etenkin Terorin kylä on muutenkin näkemisen arvoinen kohde kirkkoineen ja kapeine katuineen.

Yleisesti ottaen suosittelen hankkimaan hyvän kartan (esim. hotellien vastaanotot, turisti-informaatiopisteet, oppaalta) ja tekemään pieniä lenkkejä useampana päivänä. Lisäksi kannattaa olla tarkka turvavöiden, kännykkään puhumisen ja ylinopeuksien kanssa, sillä olen kuullut useammalta autoa vuokranneelta turistilta heidän saaneen ylinopeussakot tai sakot kännykkään puhumisesta ajon aikana. Tarkkailevatko poliisit sitten tarkemmin vuokra-autoja kuin paikallisia, en tiedä.