Telkku

LINKKI

Hot
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Kyllä Ecclestonella on muita murheita kuin TV Kaista ja kaiken lisäksi täällä Espanjassa F1 näkyy ilmaiseksi saksalaiselta RTL:n taivaskanavalta ja toki myös Espanjan TV:stä. Ja voihan sen katsoa ilmaiseksi myös AnywhereTV:n palvelusta ja vielä suomenkielisenä.

Olen katselut erilaisilla tekniikoilla kaikkia Suomen TV-lähetyksiä vuoden 2005 lopulta lähtien ja jos yksi ovi sulkeutuu, toinen aukeaa:

  1. Aluksi tallensin ohjelmat Suomessa PC:lle TV-kortin avulla ja sitten siirsin tiivistetyt ohjelmat Espanjaan
  2. Seuraavassa vaiheessa ryhdyin käyttämään Orb-palvelua
  3. Kun Slingbox osui silmiin hankin sellaisen ja käytin sitä aikansa, kunnes boxi hajosi. Muuten hyvä värkki, mutta resoluutio oli hieman huono ja vaati lähetyspään ADSL-yhteydeltä kunnon tehot
  4. Kun TV Kaista ilmestyi liityin siihen heti. Se mahdollisti ohjelmien katselun laadukkaalla tasolla silloin kun minulle sopii eikä silloin kun ne lähetetään ja lisäksi kaikkialla maailmassa – loistavaa
  5. Katselen AnywhereTV:n kautta ohjelmia, jos halun vilkuilla ne suorana ja se palvelu on ainakin toistaiseksi ilmaista. Heidän tallenteensa ovat samalla idealla kuin TV Kaistassa ja kaikki näkyy maailmanlaajuisesti.

Tosin kaiken kaikkiaan TV:n katseluni on melkoisen vähäistä ja F1 ei ole kiinnostanut vuosiin – tylsä kisa. Pidän katseluvalmiutta periaatekysymyksenä.

On siinä juristeilla miettimistä, mutta siitä ne saavat liksansa. MTV3 ja kumppanit voisivat lopettaa kiukuttelun ja sen sijaan panisivat tuonkin efortin siihen, että voisivat tarjota TV Kaistan tasoista nauhoituspalvelua kaikkialla maailmassa. Kilpailu olisi aina eduksi. Jos haluavat olla tarkkoja, voisivat tsekata, onko tilaajalla TV lupa, mutta sekään ei ole heidän toimialaansa… MTV3, palvele meitä, äläkä yritä rakentaa esteitä!

Tuo vertailusi Piratebay:n ontuu, koska minulla on laillinen oikeus katsoa noita ohjelmia kaikkialla. Tallentavan digiboxin valmistaja on yhtä hyvä tai paha kuin TV Kaista; molemmat mahdollistavat tallentamisen ja niiden katselun muualla ja eri aikaan.

Sensuurijuna meni jo. Kiusaa voivat tehdä, mutta eivät voi estää! TapsaniM puhuu eettisyydestä; tarkoitti varmaankin sitä, että YLE ja MTV3 eivät toimi tässä asiassa eettisesti ja olen samaa mieltä. YLE ja MTV3 pitäisi vetää ”kansalaisoikeuteen” kiusanteosta tai ainakin sen yrittämisestä.