Teho on jännä asia

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Aurinkoenergiaa. Teho on jännä asia

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä jhatinen
jhatinen Ei kirjautuneena
Liittynyt: 07.07.2008
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 133

Joo, hienoja kommentteja on tullut 🙂

Tehon tuottaminen ja -kuluttaminen, sekä niiden realisointi on hyvä joskus palauttaa mieliimme.

Normaalisti valmiusvalo kuluttaa vain noin 1 W – se on vähän. Ok, Suomessa on kotitalouksia noin 2 miljoonaa, joissa on enemmän tai vähemmän digiboxeja, taulutelkkareita ja muita härvimiä – arvellaan vaikkapa, että jos 10 miljoonaa valmiusvaloa valaisee koko ajan odottaen mahdollista kulutusta, niin odotellessa palaa 10 megawattia. ( Hanasaaren B-hiilivoimala tuottaa lähinnä hiilellä 220 megawattia sähköä ja 440 kaukolämpöä, A ei tuota mitään kun se purettiin) – pienet ovat siis valmiusvalojen kulutukset.

Kahvinkeitin hornaisee kilowatin tunnissa. Viikon etelänmatkan ajaksi päälle unohtunut keitin ehtii tehdä 168 kWh:n tilin sähkölaitokselle. Jos joka aamu noin miljoonassa suomalaiskodissa keitetään kahvit 7:00 aikaan, niin kulutuspiikki on 1000 MW – huh

Entäpä jos EU:n ajama energiansäästölamppupakko-hömpötys mene läpi? Suomessa aika turhaa, koska, joka tapauksessa on kylmää, jolloin lampun tuottama lämpö joudutaan tekemään jollain toisella konstilla. Mutta seuduilla, joilla talojen eristys on pitämässä lämmintä ilmaa ulkona, ajatus on hyvinkin kannatettavaa.

Sähkön säästämisestä meillä on jo karvaita kokemuksia – mitä enemmän säästämme sen enemmän sähkön hinta nousee – sähköyhtiöiden pitää saada hieman voittoa, jotta voisi maksaa optioita.

Energia ja laajakaista-asioissa EU-kansalainen on lainsuojaton – valitettavasti.