Täysin ummikkona…

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Susanna Maria
Susanna Maria Ei kirjautuneena
Liittynyt: 21.04.2007
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 53

Emilia aloitti koulun n. täysin ummikkona. Eli hän siis aloitti koulun viime marraskuussa 4-vuotiaana. Mitään muuta hän ei osannut sanoa kuin Hola, soy Emilia. Que tal? Muy bien. Soy 4 anos. Gracias. Pipi. Kaka. Opettaja pyysi ensimmäisien päivien jälkeen opettamaan Emilialle: Silencio. Mira me. Asienta te. Repitelo.

Mutta sinne kouluun tyttö meni ja halusi. Alkuun oli muutamia kertoja ongelmia opettajan kanssa yhteisymmärryksen löytymisessä. Eli neiti itki siellä, kun häntä mentiin hakemaan. Mutta syyt olivat sen tasoisia, että opettaja oli laittanut kaikille lapsille käteen tarran, kun oli harjoiteltu vasenta ja oikeaa. Meidän neiti oli sitten saanut päähänsä, että tarra ei lähde ikinä pois kädestä ja itki sitä ja opettaja ei ollut saanut selville, mikä todella oli hätänä. 😉

Teimme myös alkuun Emilialle kortit juuri noita ongelmatilanteita varten. Kuvissa oli hauskoja eläinhahmoja, esim. yhdellä sattui jalkaan, toinen oli vihainen jne. Ja esim. näyttämällä tuota jalkaan sattuvan koiran kuvaa Emilia pystyi kertomaan, että koskee ja näyttämällä kohtaa, mihin koskee. Näin jäi turhat itkut ja draamat vähemmälle.

Pari kuukautta Emilialla koulussa meni, että hän alkoi puhumaan espanjaa niin että tuli itse ymmärretyksi ja ymmärsi itse kaiken mahdollisen. Opettaja Emilialla oli aivan loistava ja hän ansaitsee suuren kiitoksen. Nyt Emilia on jatkanut tänä syksynä samassa koulussa ja puhuu erittäin hienosti espanjaa. Yrittää myös sekä lukea ja kirjoittaa sitä samoin kuin suomen kieltä.

Ensi syksynä on tarkoitus laittaa meidän nuori herrakin sitten samaan kouluun Emilian kanssa. 🙂