Tax Free auto

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Taxfree-auto… Tax Free auto

LINKKI

Masa P
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.12.2006
Kirjoituksia: 85
Vastauksia: 746

Hieman myöhässä tämä tieto, mutta lienee joukossa ”epätietoisia”

Kaikissa tapauksissa auton MYYJÄN tulee 1kk:n lopussa ilmoittaa TAX FREE myyntinsä Suomen verottajalle !! Verottaja välittää tiedot kulloisenkin kohdemaan viranomaiselle.
Kun henkilö tuo Suomesta tax free auton Espanjaan, niin pitää erottaa toisistaan redentti/ei residentti
Residentin tulee tax free autosta suorittaa 1 kk:n kuluessa VEROT Espanjaan ja REKISTERÖIDÄ auto. Veroja ovat IVA 16% (ALV),rekisteröintivero 7% alle 2,0 l moottorein varustetut autot, tai 12% isommilla koneilla varustetut autot.Katsastuskonttorin paperilla maksat ”tieveron” omaan kuntaasi.Tämän jälkeen sitten Traficoon !!
Ei residentin tulee suoritta arvonlisävero siihen maahan , jossa autoa käytetään. Tässä tapauksessa siis Espanjaan. Ei pidä hämmästyä, jos TULLIMIES seisoo ovellasi ja vaatii veronmaksusta todistuksen nähtäväkseen! Ja voi myös vaatia allekirjoittamaan kaavakkeen, jossa sitoudut viemään auton pois maasta alle 6 kk:n kuluessa. Myöhästyneestä veronmaksusta vaaditaan 5% korko.
Voi tietysti yrittää livahtaa maasta ilman maksuja, mutta kohdemaalla on oikeus periä verot myös jälkikäteen. Valvonta näyttää tehostuvan…
KO autolla/henkilöllä on 72 vrk oikeus oleskella Suomessa. Ei kuitenkaan viennin ensimmäisenä ja viimeisenä kuukautena.