tattien tatti ja muutakin

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Ruoka ja viini Suppilovahveroita!? tattien tatti ja muutakin

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä santiago
santiago Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Täällä kukaan mitään sano, jos ei nyt ihan tessulle tunge. Ja herkkutattejakin telkkarista nähtynä löytyy.
Kun ei sienet ole varsinaisesti mun intohimo , niin en ole kiinnittänyt tarkempaa huomiota asiaan, eli mistäpäin näitä löytyy.
Mutta noin yleisen järkeilyn perusteella sieltä mistä muitakin sieniä. Eli vuorilta ja etenkin pohjoisesta missä sieniharrastus on vahvaa. Ja yllätys, yllätys, täällä on samat sienet kuin Suomessakin ja varmaan jotain omiakin lajeja, mutta kuulemma jos hallitsee sienet Suomessa ei täälläkään sienikirjaa tarvitse mukaan roudata.
Vielä tohon jokamiehenoikeuteen, loppujen lopuksi Espanja ei ole kovin tiheästi asuttu maa kuin määrätyillä alueilla. Kuten Andalucian kapealla , parin , kolmen kilometrin levyisella rantakaistalla.
Ja mitä mä olen maastossa liikkunut, niin muuta kommenttia ei ole ikinä tullut kuin suomalaisille niin vaikea ja outo asia kuin hyvän päivän toivotus.
Sitten vähän suhteellisuudentajua peliin, Italia on suuri sienien , mm. herkku-ym.tattien kuluttaja. Niitä tuodaan sinne joka puolelta maailmaa. Vaikka Suomi onkin maailman paras maa ja siellä kasvaa maailman parhaat herkkutatit ja muut champinjonit, niin esim. Espanjasta ja Portugalista viedään sinne kyseisiä sieniä.
Suomessa vaan on suuri uutinen jos Pöljäkkälän kyläyhdistys avaa kukoistavan vientitoimen Italian suuntaa ja tekee kauppahistoriaa viemällä paikallisten eläkeläisten kokoon saamat 300 kg. sieniä sinne.
Suomessahan on suuri uutinen sekin kun navetan pääty romahtaa lantatunkion päälle ja samaan hintaan meinasi mennä kaikki kolme navetassa majailevaa lehmääkin ja yksi hieho.
Eli kyllä uutisten ja sienien maailmakin on ihmeellinen ja voi antaa meille pajon viihdyttävää mietittävää.