Tässä ystäväni kokemukset. He

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä pauliina
pauliina Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.02.2007
Kirjoituksia: 67
Vastauksia: 641

Tässä ystäväni kokemukset. He aloittivat ns. sapatin joululomalta ja palasivat ns. normaaliin elämään Suomeen helmikuun lopussa. Näin lapselle jäi vähemmän poissaoloa, kun aikaan sijoittui joululoma ja hiihtoloma. Heidän ala-asteikäinen lapsi on ns. kotikoulussa. Eli äiti ja isä opetti ja kotona oli tarkka lukujärjestys ja päivärytmi. Lapsi aloitti uuden harrastuksen: flamencon, jota jatkoi Suomessa.

Hän sanoi, että yhdellä lapsella sujui, mutta jos olisi ollut useampi eri lukujärjestyksen omaava, olisi se vaatinut vanhemmilta kokopäiväistä opettamista ja ns. vapaata ei olisi jäänyt.

Itse vietin aikoinani lapsen kanssa reilusti puoli vuotta, jolloin lapsi oli suomalaisessa koulussa, Suosittelen sitä vaihtoehtoa, Siellähän on nykyään lukiokin. Kun loman aloittaa heti kesäkuun alussa, jää siinä aikaa perheelle aina tuonne elokuun loppuun, ennenkuin koulu Espanjassa alkaa. Oma lapseni sai muistona espanjan kielen alkeet, jota jatkoi sitten aina ylioppilaskirjoituksiin saakka.

Eli, ottakaa reilusti puoli vuotta sapattia ja etabloitukaa kunnolla paikan päälle ja lapset kouluun, jossa saavat uusia kavereita