”Tässä vastauksessa

LINKKI

Nimetön Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.01.1970
Kirjoituksia: 232
Vastauksia: 2467

”Tässä vastauksessa paistaa läpi kirjoittajan tietämättömyys. Jokainen eläinsuojelujärjestö joka on taistellut maailmalla kulkukoiraongelman kanssa tietää että kulkukoiraongelmaa tai hylättyjen koirien ongelmaa ei ratkaista massatappamalla koiria. Näinhän on toimittu menneisyydessä varmasti joka maassa maapallolla ja kulkukoirat eivät ole mihinkään kadonneet vaan päinvastoin nykyään arvoidaan että maailmassa on 600 miljoonaa kulkukoiraa ja hylättyä koiraa joista kukaan ei pidä huolta. Massatappamamista käytettään juurikin turistipaikoissa sen takia että saadaan siivottua vähäksi aikaa paikat. Eli ainoa kestävä ratkaisu ongelmaan on koirien sterilointi ja kastrointi. Tämä on kaikkien valistuneiden eläinsuojelujärjestöjen toimintatapa ei se että koirat massamyrkytetään tai kaasutetaan tarhoilla, kuten Espanjan kunnallisilla tarhoilla tehdään. Käypä Vilperi joskus piipahtamassa jossakin kunnallisella tarhalla ja haastattele vähän työntekijöitä niin voit asian todentaa ihan itse. Esim Cordobassa hiljattain tuli ilmi että koiria massatapettiin erittäin hitaasti tappavalla myrkyllä vuosia.”

Muu ei nähdäkseni ansaitse vastausta; Tekisi mieli vastata samoilla sanoilla kuin kirjoittaja ensimmäisessä lauseessa! Raatoja tekevänä kansalaisena minulle on tärkeintä eläimen lopettaminen ilman kärsimystä ja tiedän kyllä miten monessakin maassa toimitaan näiden ylitiheiden kantojen kanssa!! Se harkittu lopetuslaukaus on kaikkein armollisin tapa oli sitten kyseessä riistaeläin tai kulkukoira! Ja sillä saadaan kanta pienenemään tai jopa lopetettua kokonaan jos sitä käytetään harkiten tai kuten monet esimerkit osoittavat harkitsemattomasi! Esim. metsäpeura, Euroopan majava, naali, susi! Vasta nykyään on näiden kanta rauhoitusten nojalla saatu nousemaan ja jopa päädytty siihen pisteeseen, että jotain tarttis taas tehdä joidenkin elukoiden kantojen kurissa pitämiseksi! 🙂 Pahin scenaario mielestäni on juuri tuo kirjoittajan kuvaama tapa kerätä elukat tarhaan ja sitten niiden lopettaminen esim. myrkyttämällä! 🙁

Palataan kuitenkin vielä tuohon:
”En oikeen ymmärrä tuota että miten pennun opettaminen olisi helpompaa. Omat koirani ainakin ovat oppineet ihan hyvin vaikka eivät minulle pentuina tulleetkaan. Jatkuvasti opetellaan uutta.”

Tuolla tarkoitin sitä lähes täysin saumatonta yhteistyötä jonka vain pennusta lähtien koulutettu kaveri voi tuottaa isännälleen/emännälleen esim. metsästyksen muodossa! Samoin se yhteistyö hyvin koulutetun koiran kanssa toimii myös kaupunkiolosuhteissa!! Käsi sydämelle: Kuinka moni tuliaiskoiran, joka on suomeen tullessaan yli vuoden ikäinen, omistaja voi luottaa koiraansa edes 90 rosenttisesti kaupunkiolosuhteissa ja pitää sen ulkoiluttaessaan täysin vapaana!?? Koiran koko ei ole kriteerinä, mutta nämä pienemmät yleensä pelkää vähän kaikkea ja eivät omistajansa jalkojen vierestä yleensä lähde mihinkään! 🙂 Poikkeuksiakin kyllä löytyy! (minä ulkoilutan koiraani täysin vapaana kaupungissa ja kyseessä on sentään metsästyskäyttöön tarkoitettu suomen kansalliskoiramme!)
Tuoltakin kirjoittajan lainauksesta löytyy se mun kommenttini että tarvittaessa minäkin tuon jonkun haluaman koiruuden suomeen Granista, joten mikään koiran vihollinen en todellakaan ole! Mutta muutaman muunkin tässä topicissa mielipiteitään esittäneiden kanssa olen kyllä aika pitkälti samoilla linjoilla!