Tässä projektissa

LINKKI

Lumenluoja
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 55
Vastauksia: 1489
Vilperi kirjoitti:

Mikäli kuutiot on laskettu oikein, niin pitäisi kyllä tehon riittää reilustikin; tarkottais meinaan n. 2x2x2 kokoista löylyhuonetta ja siihen tilaan riittää jopa pienempikin lämmönlähde.
Ehkä pahin kysymys on tuo, että millä vesi lämmitetään; jos sähköllä, niin se haukkaa tehoista pois paljonkin varsinkin jos on pienikokoinen varaaja, niin siellä on helposti 2kW:n vastus joka kylpemisen aikana sitten huutaa täysillä.

Joten, jos vaan jotenkin mahdollista savutorvi ulkotilaan, niin vaihtoehtoja löytyis paljon enemmän. On niitä savuhormeja viety seinästäkin ulos ja jatkettu seinän ulkopuolella sopivaan korkeuteen.
Samoin vanhoja ilmastointihormeja on käytetty sisäputkittamalla ja siten eristettynä ne ovat paloturvallisia.

tosiaan kuutioita on 8 ja betoniseinissä ja katossa on puupaneeli päällä (ei eristeitä). Vesi lämmitetään talon kaasuvesilämmittimellä, joten siitä ei synny kuormaa kaapeleihin. Onhan tuo sähköliittymä surkean pieni kun sen 5kW lupaavat. Jo pari ilmalämpöpumppua vie 2kW ja siihen päälle kaffeenkeitin ja vedenkeitin, niin alkaa limiitti lähestyä. Mutta kuten tuossa alla mainittiinkin sulakkeet saattavat kyllä kestää enemmänkin kuin tuo 5-6kW. Tässä projektissa ei voi käyttää ilmastointihormeja, joten hormi olisi vedettävä seinästä läpi- ja seinän sisässä on eristeet sun muut. No kai siihen saa jonkinmoisen läpivientikappaleen suojaamaan seinän eristeitä. Täytyy tsekata Suomesta tuota 4kW:n hetivalmista – K-Rauta?? Onko tietoa mistä Spaniassa saisi talon paineviemäreitä jos tulee käyttöä = ei ole riittävästi kaatoa viemärissä?