tässä jotain

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Jeesinkinurkka Ilmastointi tässä jotain

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Mä olen nähnyt rakennustapoja jonkunverran eri puolilla Espanjaa , mutta koska mun kokemus omakohtaisesti on Costalta , en viitsi tehdä tästä liian vaikeaa.
Tärkein huomio jonka olen tehnyt tuuletuksen suhteen , on se , että perinteisen rakennustavan asunnoissa tuuletus hoituu rakennuksen ”hataruuden ” avulla.Ovet eivät ole tiivistettyja, alareunassa on sentin rako, ikkunat ovat yksinkertaisia , jne. Tuuletuskanavia , jotka toimivat painovoimalla on vain kylppäreissä. Kesällä tuuletetaan pitämällä ovia ja ikkunoita hallitusti auki. Talvella palellaan , koska lämpö, millä se tuotetaankaan , karkaa harakoille.
Ja jos talvella tulee kosteus/homeongelmia, niin kesä hoitaa ja kuivaa.
Pahin virhe näissä taloissa on tiivistää asunto ,vedon välttämiseksi , liian tiiviiksi pulloksi. Tiivistää voi , mutta hallitusti, jättäen jonkun verran tuuletusrakoja.
Pahoin pelkään , että nykyään yleistynyt tapa rakentaa, missä käytetään tuplaikkunoita, tiivistettyja rakenteita ja ovia, mutta ei kuitenkaan huolehdita ilmastoinnista koneellisesti, johtaa vakaviin kosteus ja homeongelmiin. Koko taloa ajatellen , se , että yleisesti osa kämpistä on osan tai suuren osan vuotta tyhjillään ja ilman huolenpitoa, vaikuttaa koko talon tasapainoon.
Sullahan on asunnossa yksi päävesihana, jonka jälkeen tulee esim. keittiö ja kylppärikohtaiset hanat.
Sulje päähana ja sulla ei ole vaaraa vesivahingosta omassa asunnossasi. Pieni vaiva , operaatio ottaa aikaa n. 2 sekuntia ja sama kun sen avaa.
Eihän siellä ole ketään vaikkapa vesivuotoja tarkkailemassa, jos alakerrassa on vaikkapa tyhjillään oleva sijoitus, loma , tai myyntikämppä, vedet saa valua maailman tappiin kenenkään välittämättä.