Täsmennyksiä

LINKKI

Don Paco
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.05.2011
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 16
Espanjankulkija kirjoitti:

bhajee kirjoitti:

TI:n tekemässä Espanjan 110 suurimman kunnan ”läpinäkyvyystutkimuksessa” Fuengirola saa kunnoitettavan viimeisen sijan (tai ensimmäisen, riippuu siitä mitenpäin sitä listaa katsoo).

Espanjassa on yli 6 000 kuntaa. Minulle ei tästä selviä, tarkoitetaanko koolla pinta-alaa vai asukaslukua, mutta kummassakaan Fuengirola ei taida yltää maan 110 suurimman joukkoon. Pinta-ala on vaivaiset 10 km2 ja asukkaita 70 000. JJos asukasmäärältään Fuengirola juuri ja juuri yltäisi sijalle 110, pitäisi ehkä miettiä, miksi tutkimukseen otettiin juuri 110 kuntaa….joten ainakin tuolta osalta ”tutkimus” tuntuisi vähän kyseenalaiselta. Hyviä otsikoita siitä varmaan saa, mutta ei se tosiasia, ettei tietoja ole luovutettu jonkun ulkopuolisen käsiin, vielä korruptiosta kerro. Vähän on siis puurot ja vellit tossakin sekaisin.
[/quote]

Fuge oli 1.1.2010 asukasluvulla 71 783 tasan sadas. Lähde: Wikipedia. Se on siis mahtunut vuosien 2009 ja 2011 tutkimuksiin, joissa raja oli 110.

Kuntia on muuten nykyään 8.116. -Et kai nyt ihan vakavissasi ajatellut, että kansainvälinen riippumaton järjestö säätäisi otoskokoa voidakseen saattaa erään niistä huonoon valoon?

Jos ihan korruptiosta halutaan puhua, niin kyllä täältä sitäkin löytyy. Vai miten on Andalusian irtisanomisrahaston väärinkäyttö? Junta de Andalusian ylimmistä virkamiehistä ainakin kolme on jo eronnut asian takia virastaan, viimeinen eilen. Aikansa yritettyään Chaves joutui myöntämäán väärinkäytökset. 700 miljardia euroa on valunut PSOE:n (=Juntan) kavereille. Toimintatapoja oli monta, mutta niistä yksinkertaisin selitettävä on, että kun firmalla alkoi olla maksuvaikeuksia ja yt-neuvottelut alkoivat, Junta myönsi irtisanomisrahatukea sillä ehdolla, että siihen yt-listaan laitetaan muutama kaverikin. Ainoa handicappi oli, että nuo kaverit eivät ikinä olleet tehneet kyseisessä firmassa töitä. Ikänsä puolesta osa pääsi suoraan varhaiseläkkeelle. Listoilta on löytynyt tosi mielenkiintoisia tapauksia, esimerkiksi erään Juntan ylimmän virkamiehen autonkuljettajan äiti, joka on ikänsä ollut kotirouva. Andalusiassa kyse on niin laajan mittakaavan korruptiosta, että ikinä sitä ei tulla lopullisesti selvittämään.

Ylläoleva on kiistattomasti väärinkäytös, eikä mitenkään puolusteltavissa. Onko jostain syntynyt sellainen kuva, että tässä tehdään PSOE:n kampanjaa?

Oñan kolme kallista virka-autoa, hänen poikansa puliveivaaminen Torremolinosin palvelukseen lähes nelinkertaisella palkalla, oman mainoskalenterin painattaminen veronmaksajien rahoilla, rahan pumppaaminen ex-poikaystävän vetämään FTV:hen, joka tuottaa pelkkää Oña-propagandaa etc. ovat sitten toinen juttu. Toki on suuruusluokkaero Junta-tason ja kunta-tason välillä. Mutta filunki on filunkia. Ja koska kaappien avaimet ovat Oñalla, niin on perusteltua pitää noita vain jäävuoren huippuna.

Huomattakoon, että juntan virkamiehiä on mainitsemastasi syystä eronnut. Oña eroaa aikaisintaan runsaan neljän vuoden kuluttua, eikä välttämättä silloinkaan.