taselaskuista

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
Lumenluoja kirjoitti:

Osaatko laskea, että onko sinun verokertymäsi yli verovarojen kulutusmäärän? On nimittäin hankalaa laskea ja helpoin se on kuitenkin tsekata vuositasolla

Ei siinä kyllä ole yhtään mitään vaikeaa laskennallisesti. Yhteen- ja vähennyslaskuhan se on. Verokarttumat löytyy vuosittaisista verottajan yhteenvedoista ja kulunkipuolesta esim. Veronmaksajain keskusliitonselvityksistä saat aika hyvän käsityksen mitä maksaa yhden suomalaisen tuottaminen välillä 0-20 vuotta. Koska eläkkeeni ei tule Suomesta, ei sitä tarvitse edes huomioida. Se on muuten täysin rahastoitu eli 100% omalla rahalla maksettu.

Olen em. nettolaskelman muuten laskenut aikoinaan ja ylitin jo 32 vuotiaana kynnyksen. Siis olin maksanut veroja enemmän pottiin kuin kuluttanut sieltä. Lisäksi olen positiivisella puolella parissa muussakin Euroopan maassa nettoveronmaksajana.

Kiitos kysymästä, entäs omalta osaltasi? Miltä näyttää tase?

Tosin jälleen keskustelu on viety järjettömyyksiin eli henkilökohtaiselle tasolle. Se tosin passaa mulle,koska omalta osaltani tase on puhdas. Silti ei pidä unohtaa sitä seikkaa, että iso osa CdS:n asukeistakaan ei ole hoitanut verotasettaan niin hyvin, että voisi väittää nettokustantavansa olemisensa täällä.