Tarvitsetko varmasti?

LINKKI

Tuomo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.07.2006
Kirjoituksia: 57
Vastauksia: 627
Pedro50 kirjoitti:

Käyn kirkossa pakollisissa keikoissa, kuten rippijuhlat, hautajaiset ja häät ja siksi en ole tähän mennessä ehtinyt paljonkaan miettiä muita vaihtoehtoja. Tietenkin se voisi olla hyvä asia, jolloin voisi saada lisää vertailupohjaa. Mainitsin jo ensimmäisessä kirjoituksessani sen, että mihin tarvitaan näitä kirkollisia organisaatioita vai onko yksilöllä oikeus harjoittaa uskontoaan suoraan ohi virallisten organisaatioiden? Onko tämä mutka pakollista? Yleensä elämässä saa paremman ja nopeamman vastauksen kun kysyy suoraan.

Jos minun jotain uskontoa pitäisi alkaa syvällisesti pohtia, niin uskoisin sen löytyvän jostakin Tiibetin ja buddhalaisen koulukunnan suunnalta. Olet oikeassa siinä, etteivät nämä ”lieventelijät” ole mikään todellinen vaihtoehto uskonnolle.

Tuo San Miquel liikeideasi voisi toimia jossakin rannikon suomalaisissa baarissa, sillä siellä kittaillaan ja läträtään muutenkin ilman minkäänlaista päämäärää, tai ehkäpä humaltumistakin voitaisiin pitää jonakin tavoitteellisina uskonnollisena päämääränä? Se tuntuu ainakin toimivan joka päivä ilman virallista organisaatiota.

Jokainen saa vapaasti harjoittaa mitä tahansa uskontoa, ainakin kaikissa ’sivistyneissä länsimaissa’. Useimmat uskontokunnat pyrkivät kuitenkin monopolisoimaan kulttitoimenpiteet papiston tms. hommaksi. Esim. kaste ei ole pätevä kuin papin suorittamana jne.

Noista monopoleista voi välittää tai olla välittämättä.

Erään ystäväpariskuntani kohta kouluikää lähenevät lapset kastettiin aikanaan varsin juhlallisin ja vaikuttavin menoin, ei seurakunnan vaan suvun jäseniksi. Kastamisen suoritti lasten isä, joka on ihan yhtä ateisti kuin lasten äitikin. Eivätpä ole viranomaiset perään haukkuneet, sen enempää maalliset kuin kirkollisetkaan.