Tarvitset saman summan kuin Suomessakin

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot asumisen hinta? Tarvitset saman summan kuin Suomessakin

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä varpunen
varpunen Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.12.2008
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 11

Ensin riippuu paljon mistä asuntoa etsit, rannikolta, sisämaasta, Madridista tai Barcelonasta. Kahdessa viimeksimainitussa on sama hintataso kuin Suomessa ja asuntojen hinnat kalliimpia kuin Suomessa. Liikenne ja huvit ovat halvempia, mutta varaa sama summa kuin muuttaisit Suomeen asumaan. Olen maksanut usein 4:kin kk takuuvuokraa, ja lisäksi ainakin Madridissa pyytävät talletusta pankissa, eräänlaista vakuutusta ennenkuin vuokraavat asunnon. Ehkä kannattaisi asua ensin kimppakämpässä, ja sitten kun sulla on työ, muttaa omaan.

Asunotojen kunto on usein huono, itse en enää asu kuin vastarakennetuissa asunnoissa (olen jo asunut 10 eri asunnossa täällä eri kaupungeissa), ja suoraan sanottuna vanhojen asuntojen kaasuputkien kunto pelottaa, niitä räjähdyksiä sattuu sillloin tällöin. Samoin Madridissa on joskus sortunutkin taloja, kun ovat olleet huonokuntoisia, joten en ihan halvimpaan asuntoon täälllä suosittelisi muuttamaan.

Terveydenhuolto on ilmainen, mutta muuta sosiaaliturvaa ei ole, joten tänne muuttavalla ja täällä asuvalla on ”pakko” olla säästöjä. Itse olen vasta täällä asuessani ymmärtänyt säästämisen tärkeyden, en vain matkaa tms ajatellen, vaan ihan elämisen edellytyksenä… huonoihin aikoihin on pakko varautua sosiaaliturvan puutuessa, esim työttömyyskorvausta maksetaan vaan tietty aika jonka jälkeen ei saa mitään tukea mistään suunnasta, jolloin omat säästöt pelastavat joutumasta kadulle…