Tarkkana siellä Tarja

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Toivottavasti luet vielä toisenkin kerran Esp.orkkia…

Nimittäin… Kani ei ole jyrsijä!

”Vielä varsin monella on luulo, että kani kuuluisi jyrsijäeläinten lahkoon. Kanit ja jyrsijät eroavat toisistaan monin eri tavoin mm. ruokailutapojensa, ruumiinrakenteensa ja hampaistonsa vuoksi. Voisi jopa verrata että kani on yhtä kaukaista sukua jyrsijöille, kun ihminen apinalle.

Kani kuuluu jäniseläinten lahkoon (Lagomorpha). Tämä lahko jakautuu kahteen heimoon, Ochotonidaehen ja Leporidaehen. Ochotonidae-heimoon kuuluvat piiskujänikset, jotka eivät paljoakaan muistuta kania. Leporidae-heimoon kuuluvat kaikki kanit ja jänikset.

Legomorph tarkoittaa ’jäniksen näköistä’; pitkäkorvaista, suurisilmäistä ja vahvat takaraajat omaavaa eläintä.”

http://kaninloikka.nettisivu.org/kani-ei-ole-jyrsija/

Niin että sitä minä tässä vain, että tiesiköhän se Eviran ’asiantuntija’ nyt aivan 100-varmasti, mistä puhui? Meinaan vaan, ettei sitten tulekin matkan varrella vastaan surullisia yllätyksiä.

Muutoinkin kyllä hieman ihmettelen tuota jyrsijäeläinten ”vapaata liikkuvuutta” EU-alueella. Rotta, jos kuka, on jyrsijäeläin. Saankohan kuljettaa vaikkapa Málagan kaatopaikalta pyydystämääni rottaa ympäri Eurooppaa ilman, ettei kukaan puutu ’pieneläinharrastukseeni’?

Ja jos joku haluaa tietää, vaikkapa ihan tarpeeseen, missä on Málagan kaatsi ”Vertedero Municipal de Malaga”, niin se löytyy tuolta:

http://wikimapia.org/#lat=36.7407926&lon=-4.5148016&z=15&l=0&m=b