Tarkennusta

LINKKI

okebo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 28.12.2006
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 62
devspain kirjoitti:

okebo kirjoitti:

Muutaman kerran olen yrittänyt omiin koneisiini asentaa Linuxin ja aina se on tökännyt johonkin osittaiseen toimimattomuuteen. Viimeksi muutama kuukausi sitten uusi Ubuntu kannettavaan koneeseen – muuten toimi hienosti mutta langaton verkko ei. No, keskustelupalstoilta sitten löytyi tieto että ei se toimikkaan suojatussa verkossa – ota suojaus pois päältä. Hmmm… otin sitten Ubuntun ”pois päältä”.

Asensit varmasti varsin oudon version tai sitten hyvin outoon koneeseen.
Minä en ole vuosiin törmannyt koneeseen, jossa langaton suojauksineen ei olisi pelannut.

[/quote]

Kyseessä oli viimeisin hehkutettu versio Ubuntu 8.10 ja koneena IBM T42.

Luin juuri uusimman MikroPC lehden. Siinä oli sivulta 40 alkaen saman version käyttöönottokokemuksia. Ja sama oli ongelmakin:

”Langaton lähiverkko -yhteys ei käynnisty lennossa eikä kaikkien mahdollisten kombinaatioiden kokeilukaan tuota tulosta: verkko pysyy mykkänä. Ilmeisesti tässä kohtaa laitteen valmistaja ei ole jakanut riittävästi tietoa kehittäjille.

Mutta ongelman voi kiertää liittämällä koneen piuhan päähän,…”

Asenne näkyy mielestäni lauseessa aika hyvin; Vika ei ole Linuxissa vaan laitevalmistajissa; toisaalta eihän tässä vikaa olekkaan jos sen voi jollain vanhanaikaisella konstilla kiertää.

Tuolla asenteella voi Linux tuntua tosi hyvältä 😉

Palvelinpuolella Linux ilmeisesti ON hyvä, päätellen palvelinten ”markkinaosuudesta”, mutta siellä onkin ylläpitäjinä asiantuntijat.