Tarkennusta

LINKKI

Sofie
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 23.06.2008
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 24

Ei minunkaan mielestäni eläintä pidä nostaa ihmisen tasolle. Itse hyväksyn kyllä metsästyksen ja ymmärrän kyllä miksi jotkut ihmiset haluavat metsästää.

Itse tarkoitan nyt ja tarkoitin myös aiemmissa kommenteissani, että en hyväksy eläinrääkkäyksiä ja eläinten heitteillejättöä esimerkiksi: otetaan koira ja vuoden päästä kyllästytään siihen, kun se ei olekaan enää se suloinen pikkupentu, vaan jo iso koira ja päätetään jättää se vaille hoitoa tai jopa hylätään kokonaan.

Teurastusta en pysty katsomaan siksi, että inhoan kaikkea mikä vähänkin liittyy vereen ja jo pelkkä verikokeen otto saa minut voimaan pahoin. Ei tietenkään sillä, että kauheasti muutenkaan haluaisin nähdä itse teurastusvaihetta, vaikka lihaa syönkin.

Ja vaikka hyväksyn metsästyksen, lihansyönnin ja teurastuksen, rakastan eläimiä. Meillä on niitä kotonakin aina koirasta ja kissasta lähtien.

Silti sanon edelleen, että mielestäni rajansa on kaikella. Toisin sanoen mielestäni esimerkiksi tuotantoeläinten kasvattajilta on turhaa pyytää sellaisia asioita, joita on yksinkertaisesti mahdotonta toteuttaa. Eräs hyvä esimerkki tälläisestä tapauksesta on, että esim. sikojen tulisi saada aistia säätilan vaihtelut olivatpa ne missä tahansa. Tälläisen ohjeen kuulin eräältä sikojentuottajaystävältäni, todenperäisyydestä en tiedä, mutta jos tälläistä tosiaankin pyydetään niin onhan se aika vaikeaa toteuttaa.