Tarkennusta

LINKKI

Frank
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.11.2009
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 255

Hyvä HOT, tuo Ecclestone, F1 ja MTV3 olivat vain esimerkkejä. Huomaan, ettei jutun juuri selvinnyt sinulle niillä kun puutuit epäoleellisuuksiin. Eccle ei varmasti ole kuullut TV-kaistasta, mutta se ei poista laittomuutta. Ongelma EI ole MTV3:n (tai YLEn tai…) ja ulkosuomalaisen välillä, vaan Ecclestonen ja MTV3:n välisessä sopimuksessa. Jakeluoikeus on rajattu Suomeen. Espanjan TV:llä on varmasti lupansa lähettää kisat Espanjassa ja RTL:llä satelliitistaan. Mutta MTV3:lla ei ole nettijakelulupaa ulkomaille. Nyt joku (tai jotkut) muu jatkaa jakelua Suomen ulkopuolelle, jonne ei ole lupia ja josta ei makseta. Se on taas eri juttu, jos MTV3 erikseen neuvottelisi KAIKKIEN ohjelmatoimittajiensa jne kanssa sopimukset uusiksi ja siihen sisältyisi maailmanlaajuinen nettijakelu. Se voitaisiin sitten rahoittaa palvelumaksuilla.

Ongelma on kuitenkin MTV3:lle moninainen. Haluaako K-Kauppa tai Veho Tikkurila maksaa mainonnasta, joka pyörii Fuengirolassa? Enpä usko. Esimerkkejä varmasti riittää.

Mitä taas tulee TV-lupamaksuun niin sen perusteita lukiessa voisi ymmärtää, ettei TV-kaistan tapauksessa sitä tarvitse maksaa kun kuva ei ole ”live” ja laki koskee vain Suomessa tapahtuvaa katselua. Samaten tämä saattaa kääntää asian TV-kaistan voitoksi, sillä varsinaista lähetettä ei ole, vain tallennuksen siirto (ymmärisinkö oikein, ne eivät välitä live kuvaa?). Lähtökohtaisesti voitaneen kuvitella, että mikä tahansa DVD:lle tallennettu MTV3:n lähetys voidaan ottaa lomalle mukaan Fuengirolaan ja katsoa siellä laillisesti. Varsinainen tutkimus kohdistuu varmaankin siis siirtotapaan. On todellakin aika hankala väittää, että muut siirtotavat käyvät, mutta netti ei. Tosin siitäkin on erimerkkejä.