tarkennus

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
bhajee kirjoitti:

devspain kirjoitti:

Ja muistakaa, että 1 kk vuokratakuu ja _VAIN_ 1 kk vuokratakuu on lakisääteinen. Jokainen joka pyytää enemmän tai vähemmän tekee hommaa lain vastaisesti!

Ei se nyt kuitenkaan ihan noin mene.

Jos nyt todellakin oletetaan, että kaikki tehdään pykälien mukaan (buahhahhaa) niin vuokranantajan pitää se 1 kk vaatia… mutta se ei mene vuokranantajan taskuun/tilille, vaan talletetaan ”osavaltion” tilille (eli vuokranantaja ei siihen pääse käsiksi). Lisävakuudet on täysin laillisia.

Asian voi tarkistaa laista: ”Ley de arrendamientos urbanos”, lainaan nyt pari kohtaa:

Titulo IV, articulo 36, Fianza:

1. A la celebración del contrato será obligatoria la exigencia y prestación de fianza en metálico en cantidad equivalente a una mensualidad de renta en el arrendamiento de viviendas y de dos en el arrendamiento para uso distinto del de vivienda.

5. Las partes podrán pactar cualquier tipo de garantía del cumplimiento por el arrendatario de sus obligaciones arrendaticias adicional a la fianza en metálico.

Juu joo… ja tuo ”metálico” ei tarkoita sitä, että takuu pitäisi maksaa kolikkorahalla… :)[/quote]

Periaatteessa ihan näin, mutta asuinhuoneiston suhteen on todellakin vain yhden kuukauden vuokran suuruinen takuu RAHANA mahdollinen. Ja tuo lisavakuus tarkoittaa jossain muussa muodossa annettavaa vakuutta; se voi olla esim. pankkitakaus tai vapaaehtoinen vakuutus. Jos kyseessa on johonkin muuhun tarkoitukseen vuokrattu huonetila, vakuus on rahana 2 kuukauden vuokraa vastaava maara. Ja tassa kohtaa on huomattava ero vakituisen asunnon ja loma-asunnon válillä; vakituisen asunnon vuokrasopimus on aina periaatteessa 5 vuotta. Ja loma-asunnon alle yksi vuosi, siksi ne yleensa kirjoitetaan vain 11 kuukaudelle. laki asunnon vuokrauksesta kertoo lisaa.