tappavan tylsää

LINKKI

kojo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.01.2008
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 1445

a-mt:
”Mielestäni Torressa kannattaa asua mahdollisimman keskustassa, jos nyt sinne väenväkisin haluaa. Jos haluaa olla ilman autoa ja käydä suomalais-harrastuspiireissä, kannattaa asua kävelymatkan päässä ko. paikoista.”

Torreviejasta en ole koskaan kuullut käytettävän lyhennettä Torre. Se tarkoittaa Torremolinosta.

Torrevieja on hyvin kansainvälinen paikka, kaupungin asukkaiksi ilmoittautuneista on yli 53% ulkomaalaisia. Suurimpia ryhmiä ovat britit, norjalaiset ja ruotsalaiset. Suomalaisia on vain noin 1000, vaikka laskettaisiin parin, kolmen kuukauden kävijätkin mukaan.

Sen vuoksi pelkästään suomen kieltä osaavalle paikka voi todella olla tappavan tylsä, useammalla kielellä kommunikoivalle paljon mielenkiintoisempi ja tarjoaa laajat harrastusmahdollisuudet.
Yksi suomalaisten muuttolintujen pääharrasteista on lisäksi seurakunta ( ev. lut + vapaakirkko + jehovat), mikä tietenkin sysää itseni kaltaisia pakanoita muunkielisten pariin.

Muuten en lähtisi Torreviejan suomalaisia moittimaan edes tylsästä seurasta (kun en heitä sen kummemmin tunne), mutta eivät he ainakaan kännääjiltä näytä. Yksi suomalainen ravintola on, ja sekin pelkkä lounaspaikka. Ruotsalais-, norjalais- ja brittiravintoloita on joka lähtöön.