Tapasin Joulupukin

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä aristoteles
aristoteles Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 11
Vastauksia: 210

Tapasin tänään Joulupukin Hänen omassa pajakylässään täällä Rovaniemellä. Hän pyysi minua toivottamaan oikein hyvää Joulua kaikille Espanjasta tykkääville suomalaisille. Hän muuten lähti jo tuossa illan suussa sille Joulun pitkälle matkalleen kaikkien kilttien ihmisten sydämiin kaikkialle maailmaan.

Haluan itse yhtyä noihin Joulupukin toivotuksiin. Samalla toivotan kaikille orkin kirjoittajille/lukijoille oikein aktiivista uutta vuotta 2009. Älkäämme antako ainakaan kaikenkarvaisten talousennusteiden häiritä eloamme ja osallistumistamme tähän yhteisöön.

P.s.1 Tiedäthän, että Joulupukilla on Napapiirillä nykyisin mahtava säätöratas ja akseli Napapiirin isoon hammasrattaaseen. Tällä systeemillä Joulupukki hidastaa Joulun aikana maapallon pyärimistä ja siinä samalla ajan kulumisen nopeutta. Näin Joulupukki ehtii paremmin porovaljakollaan kaikkien kilttien luokse kaikkialle maailmaan. Haittapuolena systeemissä on se, että lapsille joulupukin odottelu tuntuu niin pitkältä ajalta. Mutta tontut ja muut ovat todenneet systeemin hyvin toimivaksi.

Paitsi tietysti joissakin maissa, niinkun nyt ameriikassa, englannissa ja niin edespäin. Siellä Joulupukki käy yöllä, silloin kun lapset nukkuvat. Pukki tulee siellä sisään vaikkapa savupiipun kautta ja jättää lahjat uunin reunalle tai kuusen juurelle. Samalla Pukki ottaa lasten jättämät keksit tai muut herkut coocie plate:lta. Kun lautanen on aamulla tyhjä, on se myös yksi todiste Joulupukin käynnistä. Lahjojen lisäksi. Mutta se on kuitenkin se sama ja oikea Joulupukki Suomesta.

P.s.2 Oletko muuten tullut koskaan ajatelleeksi, että Joulupukin kotimaa, Suomi, on ainoa maa, missä hän itse, henkilökohtaisesti, käy tuomassa lahjat kaikkiin niihin koteihin, joissa asuu pieniä lapsia. Tämä on suomalainen hieno traditio, josta meidän kaikkien tulee olla ylpeitä. Tästä traditiosta kannattaa kertoa myös ulkomaisille ystävillemme. Siis Suomessa Joulupukki tulee ovasta sisään ja kysyy: Onko täällä kilttejä lapsia. Jokaisessa talossa kilttejä on . Ihan varmasti.