Tapansa mukaan Santiago laittoi asian leikiksi…

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yrittäjänurkka Yrittämisen ideoita Espanjassa Tapansa mukaan Santiago laittoi asian leikiksi…

LINKKI

pentti52
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 397

… kun ei oikein ymmärtänyt asiaa. – Ainahan voi rahansa viedä Gibralttariin johonkin hikiseen pankkiin korkoa kasvamaan. Voi olla että saa 6 tai peräti 7 % korkoa per annum. Hyvässä lykyssä voi saada omansa jopa poiskin, ellei pankki ole sitten saamisen juoksuaikana kadonnut, mennyt konkurssiin tms…
Puhun ihan vakavalla mielellä, koska minulla on arvopaperikaupasta yli 30 vuoden kokemus. Voin sanoa että sijoittaminen kannattaa – väliinsä tulee notkahduksia kyllä. Kannattaa katsoa netistä miten omaisuuden arvot ovat kehittyneet lajeittain. Siitä oppi voisi alkaa. Arvopaperiomaisuuden kasvuprosentti on lyönyt pitkällä tähtäimellä kirkkaasti kiinteistösijoitukset. Kiinteistöihin sijoittaminen on rahojen hauta, sen varmasti useampi kiinteistönomistajakin tietää.
Olen henkilökohtaisesti harrastanut työni ohella myös lyhytaikaista sijoittamista ja kohtuullisesti on kulkenut viimeaikaisista vaikeuksista huolimatta. Ihan nappikaupalla ei kannata aloittaa, koska siitä saa vain turhia huolia, semmoinen 200 -300.000 € olisi vähimmäismäärä. Tuotto pääomalleni on ollut n. 15-20 %/vuosi. Vuosi 2009 oli tappiovuosi, mutta sekään ei maailmaa kaatanut minnekään, koska tiettyjen arvopapereiden kehittymistä voi odottaa kun sijoitusvaroja ei tarvitse elämiseen.
Lottoaminen on hyvin sattumankauppaa, sen tietää myös ystävämme Santiago. Ylimääräisen eläkkeeni olen myös sijoittanut arvopapereihin, kun en niitä rahoja varsinaisesti tarvitse. Semmoistakin ovat ryhtyneet nyt maksamaan, kun on sattunut joskus olemaan hyvä työnantaja. Toistaiseksi teen normaalia päivätyötä vielä muutaman vuoden ja sitten matkaan frouvan kanssa lämpimiin maihin. Espanja on etusijalla jo kielitaidonkin takia.
Se vaan on niin, että eläkkeen määrä pienenee ajan mittaan, siitä pitää taitettu indeksi huolen. Siksi Kauko Viisas huolehtii riittävistä tulovirroista etukäteen.