Tänään se sitten on…

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Masa
Masa Ei kirjautuneena
Liittynyt: 04.09.2006
Kirjoituksia: 179
Vastauksia: 303

Tänään se sitten on, käyttämämme gregoriaanisen kalenterin 285. päivä eli lokakuun 12. päivä, vuodesta on enää jäljellä 80 päivää! Tämä päivä on Espanjan kansallispäivä, espanjalaisuuden päivä (Dia de la Hispanidad), jolloin juhlitaan samanaikaisesti sekä Amerikan löytämistä että Espanjan suojelupyhimystä (Virgen del Pilar).

Kristoffer Kolumbus saapui ensimmäisenä eurooppalaisena Bahamasaarille 12.10.1492. Tutkijat kiistelevät yhä siitä, mille Bahamasaarista Kolumbus rantautui ensimmäisenä. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat mm. San Salvador, Watlings Island ja Samana Cay.

Kolumbus kirjoitti ensimmäisestä matkastaan päiväkirjan, joka on säilynyt nykypäivään Bartolomé de las Casasin jäljentämänä. Hän on lyhennellyt kirjaa monin paikoin, mutta ilmeisesti kuitenkin poistanut vain lähes mielenkiinnottomia osia kuten mainintoja säästä. Kirja on suomennettu nimellä Amerikan löytöretken päiväkirja (suomennos Erkki Valkeila, Karisto 1921). Teos ei ole luettavaksi kovinkaan mielenkiintoista tai mukaansatempaavaa, mutta se on arvokas dokumentti retkestä.