Tammikuussa alkaa arki….

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä masa10
masa10 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.10.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 83

Merkki ja malli hieman puistattavat Suomen tammikuussa:))))
Ei vaiskaan, kyllä nykyseatilla talvellakin pärjää jääkarhujen maassa.
Saksassa pitää käyttää M+S merkinnöillä varustettuja renkaita (ei nastoja missään tilanteessa), jos tiellä on jäätä, lunta tai loskaa. Siis vain näissä olosuhteissa. Saksan satamassa kukaan ei ole kiinnostunut autosi renkaista.
Suomessa saat ulkomailta tulon yhteydessä talvirengaspakon aikana ajaa hiihtoliiton suosittelemilla renkailla enintään 20 km. Eli pääkaupunkiseudulta pitäisi ne kitkat ostaa. Itsellä muuten Passatin alla jo kolmannet pinnoitetut Green Diamond kitkat. Mielestäni erittäin hyvät. Niitä myydään myös Eco Top nimellä. Ostin kerran Continental testivoittajakitkat, mutta nuo EocTopit ovat paremmat ja palasin taas tänä syksynä niihin.
Jos ajat Tanskan ja Ruotsin kautta, niin Tanskassa ei talvirengaspakkoa ja Ruotissa ei ulkomaan rekisterissä olevilla (varauksellinen tieto) Ruotsissa voi tammikuussa olla hyvinkin talviset kelit ja silloin tuo 600 km voi olla aikas tuskainen. Saksan laiva ei kylläkään aikaa säästä, mutta ehkä hermoja.
Viiniä ja muita läträystuotteita saat tuoda vapaasti OMAAN käyttöön. Niistä ei tarvitse tullille mennä ilmoittamaan. Oluttölkkejä voi ostaa Saksasta pantittomasti esim. Travemünden satamasta Sari Bernerin kaupasta tai Lyypekin Moislingin liittymässä (muistaakseni numero 23) olevasta Cittimarket myymälästä. Molemmissa hinnat suurin piirtein samoissa. Sarilla kaikki oluet pantittomia, Cittissä vain muutamia on pantittomuuden piirissä, mistä maininta hyllyissä. Siellä pitää täyttää tietty olutosastolta löytyvä paperi ja esittää se kassalla henkkarin kanssa. Suosittelen kympin pintaan/laatikko maksavaa Carlsbergin Sort Guld olutta. Voihan sitä halpaa tanskalaista Harboe oluttakin hieman tuoda, jos joutuu naapurille tarjoamaan. Cittissä sitten paljon muutakin tavaraa ison alkoholijuomaosaston lisäksi.
Espanjassa pitää olla heijastinliivi ja ehkä jossain muuallakin. Samoin varapolttimosarja ainakin Espanjassa. Sammutinta ei tietääkseni tarvita henkilöautoissa. Varoituskolmio tietysti.
Oletko kirjoilla Suomessa tai Espanjassa?
Jos olet Suomessa kirjoilla, et saa ajaa espanjalaisilla (tai yleensäkään ulkomaalaisilla) kilvillä metriäkään, ellet ole ilmoittautunut maahantulon yhteydessä tullissa. Muuttoauton tuojaa koskee sama ilmoittautumisvelvollisuus.
Voit olla joko ulkomailta autonostajana palaava tai paluumuuttaja, jolloin tuot muuttoauton.
Näistä löydät hyvin selkeät ohjeet tullin sivuilta tulli.fi
Jos olet Espanjassa kirjoilla saat ajaa ja pitää täällä autoasi tietyn ajan. Sekin selviää tullin sivuilta.
Verovapaan muuttoauton tuojaa koskevat tarkat säännökset, joista keskeisimpiä ovat, että sinun on pitänyt asua yhtäjaksoisesti ulkomailla vähintään vuosi ja yksi yö. Et ole saanut oleskella viimeksi kuluneen vuoden aikana Suomessa kuin korkeintaan 72 päivää ja auton on pitänyt olla hallinnassasi väh. puoli vuotta ja yksi yö. Samoin ulkomailla asuminen pitää todistaa esim. säännöllisellä luottokortin käyttämisellä tms. Pelkkä vuokranmaksukuitti ei riitä. Auto pitää myös tuoda muuton yhteydessä.
Benalmadenan Victoriabaarin kantapöydän satavarma tieto siitä, että jos olet vaikka 10 vuoden aikana asunut Aurinkorannikolla 5 kuukautta joka vuosi, niin saat ilman muuta tuoda verovapaan muuttoauton Suomeen ei valitettavasti pidä paikkaansa.
Toivottavasti joku korjaa, mikäli huomaa sepustuksessani muitakin, kuin kielioppivirheitä.

Tässä meni joitain asioita Santiagon kanssa päällekkäin, kun mulla oli tämä jonkun aikaa työn alla. Haitanneeko mittään! Tuo Santiagon maininta Ranskan alkometripakosta oli hyvä pointti. Pakko alkoi marraskuussa ja laiminlyönnistä seuraa 11 EUR sakko. Apteekit ja huoltoasemat myyvät näitä kertakäyttöalkometrejä muutamalla eurolla. Löytynee varmaan sietä Kataloniastakin.