Taloyhtiö

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kris
kris Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Hehehee, ai että onko taloyhtiötä? 🙂 No on, ja eteläespanjalaisen taloyhtiön Comunidad de Propietarios kokous on yleensä kokemisen arvoinen farssi… Hauskimmillan kuin meluisa komedia, pahimmillaan painajainen, voit lukea Hotin kokemuksia toisesta ketjusta:

http://espanja.org/node/51496

Ei se onneksi aina noin kamalaa ole, mutta usein aika riitaisaa. Taloyhtiö siis hoitaa kerrostalossa julkisivuremontit yms ja urbanisaatiossa päättää omakotialueen yhteisistä asioista.

Isompaan rakentamiseen ja remontoimiseen tarvitaan omakotitaloonkin kunnan/kaupungin lupa, Licencia de Obra. ”Tapana” on ollut, että lupa haetaan ihan pieneen remonttiin ja kun kerran joku lupalappu on, niin sen varjolla tehdään sitten ihan mitä mieli tekee, laitetaan vaikka koko kämppä uusiksi. Hiljattain kuulin kuitenkin että esim. Fuengirola vaati mykyään arkkitehdin piirustukset omakotitalon remonttia varten ja muutenkaan Espanja ei ole enää ihan ”entisellään”: monia asioita valvotaan jo tarkemmin. (Ehkä osittain siksi että lupalapuista maksetaan ja kaupungin kassoissa pilkottaa pohja? Tämä on vain oma arvaukseni.)

Tarkoitukseni ei ole olla negatiivinen, minusta on hienoa, että asiallisesti ja laajasti kyselemällä etsit tietoa täältä ja olet saanut kysymyksilläsi keskustelua aikaan. Kyllä espanjan byrokratiastakin selviää, Pakkaat vaan mukaan matkalaukkuun PALJON kärsivällisyyttä ja ison annoksen huumorintajua. 🙂