Talousuutisia, jotka eivát koske suomalaisia

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Valoa tunnelin päässä Talousuutisia, jotka eivát koske suomalaisia

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
makarios kirjoitti:

Espanja on mun kotimaani ja kotimaan tapahtumat kiinnostavat – ainakin osa niistä. Kyllä jokin aborttilaki peilaa yhteiskunnan ja sen päättäjien asenteita noin ylisummaan. Ja samoilla asenteilla säädellään sitten muitakin elämän olosuhteita Espanjassa.

Olet oikeassa siinä, etten todellakaan ole harkinnut aborttia missään vaiheessa.

Hyvin sanottu Makarios. Ja minäkään en ole juuri nyt suunnitellut aborttia. Mutta aborttiasia koskettaa jo pelkástáán siksi, että olen nainen ja minusta on kauheaa, jos naisten oikeuksia aletaan riistáä pelkástáän jonkin satukirjan perusteella.

Ja kyllä se aborttikielto tulee koskettamaan meitä kaikkia jotka Espanjassa asumme. Jos ei suoraan niin válillisesti. Tietenkin on mahdollista, että syntyvyyden kasvu piristáá taloutta, mutta ainakin se on fakta, ettá vammaisten sikiöiden ja ei-toivottujen lasten syntyminen lisáá kársimystä. Kuka ne lapset ja vammaiset hoitaa, siiná on pohtimista itse kullekin. Valtiohan ei ojenna auttavaa káttään, naisten ja perheiden on tultava omin voimin toimeen ja jos muu ei auta, niin lapset laitetaan roskikseen tai viskataan kadulle. Niinhän tapahtui Franconkin aikana ja nytkin monessa maassa, jossa ei ole sosiaaliturvaa.

Uusiakin uutisia on vaikka ne ”eivát koske suomalaisia”.

Pelastakaa Lapset-järjestön mukaan kolmasosa (1/3) Espanjan lapsista eläá tänä päivänä koyhyys ja syrjáytymisrajalla tai sen alapuolella. (http://sociedad.elpais.com/) Ja táhán sitten joka vuosi 100.000 uutta tapausta uuden aborttilain ansiosta… (Mutta voihan se koskettaa meitäkin, tulee lisáá taskuvarkaita.)

Vuonna 2012 asuntonsa menetti häädön takia 40.000 perhettä ja vuoden 2013 ensimmáisellä puoliskolla 35.098 perhettá, joten koko vuoden 2013 saldo lienee 70.000 häádónpaikkeilla.( http://economia.elpais.com/economia/2014/01/28/actualidad/1390909956_848206.html)
Ja tuo tietenkin koskee myös meitá – ulosmitatut asunnot ovat nyt halpoja, kannatta ostaa. Ja toisaalta kun kodittomien máárá kasvaa ja kasvaa, tulee niitá háátöjá tánákin vuonna, niin ocupoiden máárá kasvaa myös. Ja saattaapa joku napata suomalaisenkin asunnon kesáaikaan kun se on sopivasti tyhjilláän. Tai ainakin káy hakemassa sieltá liiat tavarat pois, kuten huonekalut ja kodinkoneet.

Nykyisen laskusuhdanteen kuluessa on kaikista hallituksen ponnisteluista huolimatta kasvanut harmaan talouden osuus. Nyt sen arvioidaan olevan jo 24,6% BKT:sta. No ei tietenkáán se koske suomalaisia, mutta voi olla, ettá silti ollaan jotenkin liitoksissa myös siihen. Esimerkiksi harmaiden vuokramarkkinoiden ja pimeiden suomi-taksien kautta. Onko teidän vuokraisántá ihan varmasti ilmoittanut vuokratulonsa verottajalle??? Ja oletteko mukana puuhassa, kanssarikollisia??? Ja onkos tullut teetettyá pimeitá remontteja, tai káytettyá pimeáá siivoojaa tai puutarhuria ?? ai ai…Lehden mukaan harmaa talous on erityisen yleistá Costalla. http://economia.elpais.com/economia/2014/01/29/actualidad/1390995231_745540.html

Harmaata on edelleen myös hallituspuolueen láhipiirissá. Rajoyn luottonaisen ja varapresidentittáren Dolores de Cospedalin aviomiestá epïllään pimeiden palkkojen nostamisesta. peráti 7.000 euroa kuukaudessa ilman työsopimusta. http://politica.elpais.com/politica/2014/01/29/actualidad/1390989248_388971.html

Ja kaiken päálle EU:n talouskomissio vaatii Espanjaa alentamaan palkkoja. Nyt on liian kovat liksat. Valtaosa porukasta, joka hankkii yli minimipalkan 645,30 euroa/kk kuuluu ”mileuristoihin” joiden palkka on 1000-1200 euroa brutto/kk 8 tunnin työpáivistá. Tássá on kovasti palkanalentamispaineita, seká minimissá että muuten.http://economia.elpais.com/economia/2014/01/28/actualidad/1390942588_944963.html
Tämá palkkapolitiikka lisáá sitten taas sitá harmaata taloutta kun ihmisten pitáá etsiá lisää tuloja voidakseen tulla toimeen.

ja muuten. Vaikka námá uutiset eivát ihan suoraan meitá suomalaisia vielá koske niin taatusti tulevat koskemaan tulevaisuudessa. Támáhán siirtyy kuin muuttolintuparvi kohti pohjoista ja kohta meillákin puhutaan palkanalennuksista ja háádetáán ihmisiá pakkaseen. Joten..