Takuu

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Sami
Sami Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.05.2009
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 2

Takuuhuollon nopeus riippuu vähän viasta mutta muutaman kerran olen HP:lle koneita Espanjassa toimittanut ja muutamasta päivästä viikkoon on haku-korjaus-palautus-prosessi yleensä kestänyt.

HP:lla on myös huolto laitteille joiden takuu ei ole voimassa ja kustannukset ovat n. 350 euron luokkaa ja muistaakseni antavat tälle korjaukselle 3 kuukauden takuun. Eli nuo kustannukset riippumatta siitä mikä on vika.

Summa pitää etukäteen maksaa pankkiin, lähettää maksutosite faxilla ja vasta tämän jälkeen tulevat noutamaan laitteen. En ole koskaan kokeillut mutta luulisin, että toimii samalla lailla kuin takuun sisältävien laitteiden huolto.

Huollon asiakaspalvelussa ei englannilla pärjää koska palvelua ei oikein lontoon kielellä saa joten jos ei espanja taivu niin kannattaa pyytää henkilöä joka castellanoa puhuu soittamaan. Yleensä HP:n huollossa on varsinaisia apinoita, jotka vain haluavat pompottaa joten välillä kärsivällisyyttä todella tarvitaan.

”Parhain” oma kokemukseni on kun kannettavasta meni näyttö siten, että vain oikeassa yläreunassa näkyi sumeasti tekstiä eli käytännössä konetta ei voinut käyttää. Huollon kanssa tehtiin puhelimitse tarvittavat testit joiden perusteella vian laatu kävi täysin varmasti myös heille selväksi.

Tästä huolimatta kaveri pyysi ottamaan digikameralla valokuvan näytöstä ja lähettämään sen sähköpostitse ennenkuin kone voitaisiin ottaa huoltoon. En ole ammattikuvaaja ja, ehkä juuri siitä syystä, oli jumalattoman vaikeaa saada kiiltäväpintaisesta tietokoneen näytöstä edes jonkinlaatuista kuvaa siten, ettei varsinaisessa lopputuotoksessa olisi heijastuksia ja, että varsinainen vika edes erottuisi.

Noh, kone rupesi kuin itsestään toimimaan ja jäi kuvat HP:lle lähettämättä.

Eroa kuitenkin Suomen ja Espanjan HP:n asiakaspalveluissa on. Suomessa kone ollaan melkein heti ottamassa huoltoon mutta täällä saa välillä lähes tapella, että saa asiakaspalvelun uskomaan etten ihan vain aikaa tappaakseni huoltoon soittele ja ihmettele ääneen toimimattoman koneen ihmeellisyyksiä.