takansytykettäkö

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
PirpeX kirjoitti:

Sain pari viikkoa sitten uuden kirjan ja oli ihan pakko tulla ”levittämään” tätä ilosanomaa muillekin… 😉

Edelleen tässä kovasti opiskellaan ja taivutetaan ja taas taivutetaan noita verbejä… (välillä meinaapi se kuuluisa hemppa mennä tuonne hengityselimeen… :))

Eli siis todella hyväksi havaittu kirja: Contigo, Matti Mäkinen. Sisältää 600 espanjan verbiä taivutuksineen ja tosi hyvine esimerkkilauseineen. (AdLibriksessä hinta n 44e) Suosittelen lämpimästi!

Kirjaa en tunne, mutta jos se sisáltáä 600 verbin taivutuksen ja mallilauseita, niin heitá takkaan!

En voi ymmártáá, miksi suomalaiset aina aloittavat uuden kielen opiskelun pánttäámällä epäsáánnöllisiä verbejá! Ja jos meinaatte opiskella kaikki espanjalaisten epäsáännöllisten verbien muodot sekä indikatiivissa ettá subjuntiivissá niin ostakaa hyvát ihmiset oikea verbikirja. Espanjalainen, niitákin on.

Ja sitápaitsi ei pelkkien esimerkkilauseiden perusteella voi verbejá oppia, ne pitáá oppia ymmártámään. Espanjan kieltá ei voi oppia jos ei ymmárrá sen sisintá olemusta, sen luonnetta! Ja sen taas oppii lukemalla lukemalla ja lukemalla…paljon ja monipuolisesti, ihan kaikkea mitá vaan kásiinsá saa. Eikä mitään suomalaisten laatimia kampura-espanjan oppikirjoja vaan ihan oikeita kirjoja – hyviá ja huonoja. Molempia on tárkeää lukea, sillá espanjassa on hyviá ja huonoja asioita, myös kielessä.

Tuolla aikaisemmassa puheenvuorossasi puhuit elokuvista ja televisiosta, álá nyt vaan unohda niitá támän uuden biblian takia. Elokuvista ja televisiosta oppii tosi paljon ja nimenoaan katsomalla aitoja espanjalaisia leffoja ja ohjelmia, ei dubattuja…ne on syvältá.
Ja jos meinaat Andalusiaan matkustaa niin tulet huomaamaan, että suomalaisen koulun espanjalla ei táállä pärjää, andaluz on jotain ihan muuta kuin verbit oikeassa muodossa. Andalusia opitaan ELÁMÄLLÄ!