Täiongelma Espanjassa

LINKKI

jaanamaa
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.08.2013
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 7

Älähän hätäile, Orvokki. Nämä täit ja kihomadot ja muurahaisetkin ovat ihan tavallisia, melko vaarattomia pikkuotuksia ja niistä pääsee eroon, kun tosiaan kaikki ottavat kehoitukset tosissaan. Suomessa on suurimmassa osassa päiväkoteja tarkkoja käytäntöjä, joilla estetään tartuntoja. Lapset pesevät kädet heti kun saapuvat päiväkotiin, ennen lounasta, vessassa käynnin ja ulkoilun jälkeen. Lippikset ja hatut pidetään omissa naulakoissa. Harvassa espanjalaisessa päiväkodissa pestään käsiä kovinkaan usein ja lippiksiä saatetaan säilyttää samassa korissa! Loiset ja täit pääsevät näin helposti leviämään.

Kipaisehan apteekkiin ja osta silikonipohjaista täishampoota, jonka tehoaineina on joko dimetikoni tai syklometikoni. Tämä shampoo ei ole yhtä kovaa myrkkyä kuin tavalliset täishampoot. Osta etikkaa ja täikampoja (täikammat saat apteekista). Kampaa lapsesi hiukset täikammalla, pese täishampoolla, desinfioi kampa etikassa tai kiehuvassa vedessä, kampaa tukkaa uudelleen. Pese kaikki liinavaatteet kiehumapyykissä, pese myös lippikset. Desinfioi kaikki harjat ja kammat. Pese omatkin hiuksesi täishampoolla. Neuvo lastasi olemaan lainaamatta hattuja, harjoja tai muita koulukavereille tai koulukavereilta. Jos lapsella on pitkät hiukset, kannattaa ne pitää koulussa kiinni pahimman epidempian aikana. On luultu että täit viihtyvät pitkissä hiuksissa paremmin, mutta tämä väittämä ei ole tosi. Täiden on helpompi kulkea lyhyemmissä hiuksissa.

Muurahaisten karkoittamiseen joku on käyttänyt merisuolaa, ei välttämättä tehoa. Supermarketeista saa muurahaisten karkoittamiseen myrkkyjä. Tsemppiä!