Taas on pakko…

LINKKI

Johan Toki
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 86
Vastauksia: 1851

… Kommentoida asian vieresta… 😉

Anteeksi Mira jo etukäteen, sillä juttusi on hyvä – mutta kun…

Sukulaiset väistelevät pommeja Israelissa. Hizbollah pommittaa summamutikassa Afulan läheisyyteen jne.

Ketään suomessa ei kiinnosta kirjoittaa näistä suomalaisista siellä pommien alla olevista, ovathan he hyökkäävän Israelin puolella kuitenkin vain.

Välimeri saastuu parhaillaan hyvää vauhtia Israelin Libanonissa räiskimien pommien ansiosta – öljyjalostamolta valuu kaikki raskas öljy nytkin suoraan mereen.

Ymmärrykseni koko sotaa kohtaan on hajonnut jo aikaa sitten, siellä ei ole olemassa oikeaa tahi väärä.

Kenties herra Bush vääntää asian nyt jopa Iraniin saakka, jotenkin kun tiedän senkin, ettei Israel tee mitään ilman ko. herran lupaa ja nykyiset sotatoimet ovat menneet aika rankoiksi, ollakseen vain pelastus operaatio.

Siellä pohjois Israelissa on paljon suomalaisia siviilejä, jotka nyt vain yrittävät pärjätä ja kadonneet matkalaukut tuntuvat aika pikku jutulta tähän verrattuna, sorry vaan…

Lapset olivat nyt kesäleikkiensä sijasta siivonneet kaikki pommisuojat gibbutsin alueella, johon on jo nyt tullut ”evakkoon ” yli 200 ihmistä lähempää rajaa, pitää kuulemma tehdä paljon ruokaa…

Pommisuojat ovat osalle asukkaista lähellä, osalle kaukana. Siitä johtuen esim. Haifassa kadut ovat jo tyhjentyneet aika totaalisesti kulkijoista, ilmahyökkäyksen merkki kun tulee vain n. 1 minuutin varoituksella. Suuri osa ihmisistä asuu jo pelkästään pommisuojissa, koska eivät niihin muuten kerkeäisi.

Kaupankäynti alkaa olla ankeaa, kaupat eivät ole juurikaan enää auki.

Niin – jos suomeen hyökättäisi, kuka haluaisi oman miehensä olevan ensimmäisenä pakkaamassa tavaroita ja suunnittelevan evakkomatkaa, ei kukaan.

Mutta kun nyt mietitään kuitenkin sitäkin, että jos tilanne käy vielä kuumemmaksi, kuinka saamme nämä edes lentokentälle ja sitä kautta turvaan?

Odotan suurella mielenkiinnolla, että joku isompaankin lehteen näistä vaivautuisi kirjoittamaan.

Toki toivon ” omieni ” olevan turvassa niin tahi näin – ihan ilman suurempiakaan otsikoita.