Täältä löytyy

LINKKI

adream
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 18.04.2009
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 4

tarvitsemasi tieto eli Eviran portaalista: http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/tuonti_ja_vienti/sisamarkkinakauppa_eli_tuonti_ja_vienti_eu-jasenmaissa/koirien__kissojen_ja_frettien_tuonti_ja_vienti/.
Evira myös vastaa mielellään ja nopeasti heille lähetettyihin kysymyksiin maahantuonnista.

Espanja vaatii kissan poisviemiseksi rokotuksen raivotautia vastaan, vastikään (korkeintaan 10 päivää sitten) annetun lääkityksen ekinokokkoosia vastaan ja eläinlääkärin todistuksen siitä että kissa on hyvässä kunnossa ja kestää matkan rasitukset, sekä passin ja mikrosirun. Kaikki nämä saat viralliselta eläinlääkäriltä.

Jos lennät, niin lentoyhtiöltä saat tarkemmat säännöt kissojen kuljetushäkeistä/kasseista. Lentopaikka eläimelle on aina varattava etukäteen.

Minulla lentomatkan heikoin kohta oli kissan kantokassi, jonka toisen päädyn verkon kissa kauhuissaan terävillä kynsillään repi palasiksi jo alkumatkasta. Peitin reiän puserollani ja onneksi kissa ei pyrkinyt siitä ulos!

Vaarallisimpia hetkiä ovat tietenkin tullit joissa kissa pitää poistaa häkistä/kassista läpivalaisun ajaksi. Tätä varten kissalla pitää olla panta, jossa omistajan puhelinnumero, ja tiukasti kiinnitetyt valjaaat ja ehkä myös kuljetushihna, ettei se pääse karkaamaan.

Kaikkea hyvää sinulle ja kissoillesi! Toivottavasti näistä neuvoista oli jotain apua!

Toivoo onnellinen emäntä Bella Española-kissansa kanssa