täälläkin kiehahti

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Laura
Laura Ei kirjautuneena
Liittynyt: 18.04.2008
Kirjoituksia: 26
Vastauksia: 209
Selma kirjoitti:

Ilmaisia lounaita ei ole… sanoo jenkit ja ovat siinä oikeassa. Joku aina maksaa ns. ilmaiset jutut.

Eihän YLE:n ohjelmat ole ikinä olleet ilmaisia – lupamaksuina ne on ennenkin maksettu. Siitä voi kuitenkin purnata, että YLE:ä rahoitettaisiin jatkossa niidenkin voimin, jotka eivät sen palevluista ole hökkäsen pöläyksen verran kiinnostuneita, ts. eivät omista telkkaria. Kaiken huippu ehdotuksessa on, että lupamaksu perittäisiin myös liiketiloilta. Itse pienyrittäjänä repisin sekä omat että naapurin pelihousut, jos pitäisi vielä alkaa maksaa 160-170 euroa vuodessa jollekin jätti-instanssille, jolla ei ole toimintani kanssa mitään tekemistä.

Selma kirjoitti:

Se, että ne otetaan Teoston maksuina tai TV-lupamaksuina vai veroina on yksi ja sama. Selkeämpää olisi, jos minkäänlaisia erillisiä maksuja ei perittäisi ja kaikki maksettaisiin veroina.

No ei se nyt mitenkään ole yksi ja sama asia mistä maksaa ja miten. Nämä erilliset maksut mahdollistavat se ihanan asian, että kaikkien ei tarvitse maksaa kaikesta. Esim. sen metsämökissä mustikoilla elävän erakon ei tarvitse maksaa ikinä mitään teostomaksuja, koska ei ole ikinä CD:tä omistanutkaan. Aivan toinen asia ovat verot, joilla taataan perushyvinvointi kaikille, myös niille, joilla ei itsellään ole varaa tai kapasiteettia pitää itsestään huolta.

Selma kirjoitti:

Se mikä minua ärsyttää näissä kirjoitteluissa on tämä kaikkinainen Suomen mollaaminen.

Tämä ketju käsittelee tv-lupa-asiaa. En kaikkinaisesti mollaa Suomea, kun olen sitä mieltä, että kiinteistöön sidotun tv-maksun periminen olisi… no, mieleen tulevat sanat tyrannia ja väärin.

Selma kirjoitti:

Haluaisin tietää, miten olette ajatelleet hoitaa asianne sitten, kun ette pysty enää työhön ja ette pärjää yksin kotona. Tuletteko sitten täyttämään Suomen vanhainkodit, vaikka ette ole tänne verojanne maksaneet?

Mitä tämä nyt oikein on? Etteikö (ulko)suomalaisella muka olisi oikeus missä vaiheessa tahansa elämäänsä palata Suomeen ja ottaa siellä vastaan se palvelu/apu, mikä Suomen kansalaiselle kuuluu? Entä ne Suomessa asuvat syrjäytyneet/sairaat, jotka eivät myöskään ole maksaneet veroja; logiikkasi mukaan heillekään ei olisi paikkaa vanhainkodissa? Ja tuskin me espanjansuomalaiset edes pystyisimme ”täyttämään” Suomen vanhainkodit, meitä on täällä kuitenkin aika turkasen pieni murto-osa suomalaisista.