Syvä hengitys

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vier
vier Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.07.2006
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 119
odysseus kirjoitti:

Niinpä, VALVOTUT, mutta muuten villiintynyt kotikissa on yksi pahimmista pedoista mitä luontoon voi päästää, se ei kuulu Euroopan alkuperäiseen villiin eläinkantaan. Tästä johtuen se tappaa muita sellaisia eläimiä, jotka olisivat muuten turvassa.
Näinollen sitä ei pidä missään nimessä ruokkia. Ja sen vuoksi se onkin laissa tai järjestyssäännössä kiellettyä. KIINNIOTETTUJA ja/tai VALVOTUISSA oloissa olevia KASTROITUJA yksilöitä kylläkin. Tämä pätee niin Espanjassa kuin Suomessakin.

Rauhoitu, hyvä Odysseus. Valvotuista kolonioista ja kastroiduista kissoistahan puhuinkin, ja kauniisti kehoitin seuraamaan protokollaa, jos haluaa kissoja ruokkia. Enkö vain?

Eläimet aiheuttaa intohimoja puoleen ja toiseen. Henkilökohtaisesti ja työkokemukseni perusteella olen sitä mieltä, että lemmikkeinä kissat ja koirat pitäisi ulkoiluttaa valvotusti, ei päästää vapaasti juoksentelemaan yksin.

Ai miksi? Lähdetään vaikka ensin eläimen omasta turvallisuudesta: tänään tuli soitto, että tulkaa hakemaan auton töytäisemä kissa. Kissa oli osunut naama edellä autoon, molemmat etujalat murtuneet, kitalaki halki, toinen silmä puoliksi ulkona ja ties mitä sisäisiä vammoja, se huusi koko ajan, ei mitään mukavaa kuunneltavaa. Siinä sitten pesin verta käsistäni, kun olin avustanut kissan lopetuksessa.

Kissatappeluissa villiintyneet kissat tartuttavat yksin ulkoileviin kotikissoihin tauteja (ks. alempana).

Koiria jää auton alle myös ihan liikaa, puhumattakaan kissa- ja koiravihaajista, jotka kiduttavat ja tappavat vapaina liikkuvia eläimiä.

Juuri lueskelin suomalaisia keskustelupalstoja ja huuhkajat ovat Suomessa tänä vuonna vieneet paljon kissanpentuja.

Minulle jo nämä syyt riittävät siihen, että kissani ulkoilevat valjaissa, vaikka naapurit nauravatkin, eikä meidän koirakaan tuolla yksin juoksentele pitkin peltoja, vaikka naapureiden niin tekevätkin (asumme maalla, mutta aika moni päästää kaupungissakin lemmikkinsä yksin ulos).

Näistä Espanjan kulkukissoista olen sitä mieltä, että jos tosiaan haluaa auttaa, niin kannattaa puhua niistä valvotuista kolonioista, missä kissojen terveydentilaa tarkkaillaan, jos tuosta vaan alat ruokkia naapuruston kulkukissoja, niitä on pian se 50+ soppajonossa ja kulkukissoilla on järjestään kaikilla kirppuja ja muita ulko- ja/tai sisäloisia, monella on Fip (tarttuva vatsakalvontulehdus), Fiv (kissa-aids) tai FeLV (leukemia), kaikki erittäin tarttuvia http://www.pelastetaankoirat.com/kissojenRetroCoronaVirukset.html (siinä sitten Carmenmummon persialaiskissa, joka ulkoilee itsekseen, on vaarassa saada tartunnan). Puhumattakaan sitten vihaisista naapureista, jotka saattavat tehdä ties mitä, kun kyllästyvät touhuun.

Eli autetaan eläimiä, mutta tehdään se tavalla, joka on niiden kannalta paras mahdollinen!