Syömään Barcelonassa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Syömään pitäisi päästä Syömään Barcelonassa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Ålands Tapsa
Ålands Tapsa Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.10.2008
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 12
Arnold kirjoitti:

Tuota tuota… Ei nyt siis millään pahalla, mutta kyllä nyt täytyy ihan ääneen ihmetellä, että missäköhän xelvetin roskaruokaloissa nämä ’kojot’ ja ’ålands tapsat’ tapaavat käydä aterioimassa?

Tottahan toki niin Madridista kuin Barcelonasta tai Sevillasta kuin myös Málagastakin löytyvät omat ’Kontulansa’ tai ’Jakomäkensä’ juottolaravintoloineen, mutta onko niihin tosiaankin mentävä hakemaan jotain kulinaarista kokemusta?

Kyllä Espanjasta aivan kunnollisia ravintoloita löytyy, kunhan viitsii vain vähänkin katsella ympärilleen. Oikean ja kunnollisen ruokaravintolan tunnistaa muun muassa siitä, että niiden ulkoseinässä tai katuplakaatissa _ei_ ole niitä kauhtuneita ’80-luvun valokuvia joistain etäisesti ruoka-annoksia muistuttavista viritelmistä.

Ikävä kyllä, laadulla on hintansa. Vitosella saa vitosen pihvin. That’s it.

Samoin myös espanjalaiseen tapakulttuuriin kuuluu, että monet ns. paremmat paikat eivät tosiaan edes avaa oviaan vielä viideltä tai kuudelta iltapäivällä, joten se on sitten voi voi, jos oma aikataulu poikkeaa rajusti maan tavoista.

Aika vaikea tietää ulkopuolelta onko kysymyksessä ns. roskaravintola, tai kiinalaiskuppila jos oven yläpuolella lukee ”restaurant” ja oven pielessä mainostetaan tapaksia, paellaa jne… ja maksoi huomattavasti enemmän kuin vitosen. Olin luullut tosiaan että, kuten eräs aikaisempi kirjoittaja, että näitä ”kulinaristisia helmiä” on pilvin pimein Barcelonassa. Täytyy varmaa, kuten aikaisemmin mainitsin, ensi kerralla ottaa selvää ravintoloiden aukioloajoista, ruokalistasta ja sijainnista etukäteen ja vasta sitten varata yöpyminen lähistöllä olevasta hotellista/huoneistohotellista. Sillä tavalla ehkä sitten säästyy aikaa ja vaivaa sekä saa terveellistä ja ravitsevaa ruokaa sellaiseen aikaan kun itse haluaa eikä vasta nukkumaan menoajan jälkeen (herätys aamulla kl. 6). Kaikesta tästä huolimatta odottelen jo seuraavia Espanjan matkoja (7 maaliskuuta 1 vko juoksu/maastopyörä ”leiri” Fuerteventuralla ja huhtikuussa CAMPEONATO DE ESPAÑA DE ORIENTACIÓN 2011. HORCHE-GUADALAJARA.
Saludos cordiales…