synvinkel

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
diablita kirjoitti:

Arnold

Taidamme katsoa asioita kovin eri vinkkelistá…

Tokihan katsomme. Jokaisella yksilöllä on kuitenkin oma näkövinkkelinsä, joten maailmassa niitä lienee yli kuusi miljardia (ja siksipä esimerkiksi ’sitä oikeaa’ on niin vaikea löytää) 🙂

diablita kirjoitti:

Jos minua vaikkapa kapakassa, tóissá tai missá hyvánsá joku láhestyy seksuaalisesti ahdistelevaan sávyyn tai peráti kopeloi tai koskettelee, niin aivan vilpittómásti koen sen háiritseváksi olipa tekijá mies tai nainen.

Juuri näin, ja ymmärrän kyllä hyvin. Itse olen kuitenkin niin raadollinen, mutta siltikin rehellinen, että ihmiset näkökentässäni jakautuvat tavallisesti muutamaan sorttiin. Siis niihin, jotka saavat kernaasti tulla vaikka lääppimään, sitten niihin, joiden normihalaus on vielä ihan okei, sitten on kädenpaiskaajakasti, jonka jälkeen tulee ne, jotka pysykööt mieluummin vaikka metrien päässä, ja sitten vielä jopa joitain, joiden seura ei miellytä edes matkan päästä.

diablita kirjoitti:

En myóskáán mitenkáán jaksa uskoa, ettá lapsiin kohdistuva seksuaalinen hyváksikáyttó olisi jotenkin eriarvoista tai eritavoin váárin riippuen siitá ” tyónnetáánko ’se’ ’sinne’ vai ’sinne’ eli siitá, ovatko tekijá ja uhri samaa vai eri sukupuolta. Toivottavasti ainakaan tuomioistuimet eivát ole sitá mieltá!

Laki tuntee näissä lapsiin kohdistuvissa seksuaalisen hyväksikäytön tapauksissa tietyn rangaistusasteikon, johon liittyy myös sellainen aspekti, että muun rangaistavuuden lisäksi myös esimerkiksi uhrille tuotettu fyysinen kipu ja tuska korreloi suoraan rangaistuksen kovuuten. Kun tuomiopiirejä sitten vielä on useita ja tuomarit anyway ovat ihmisiä yksilöinä, ei ole aivan poissuljettu mahdollisuus, etteikö tuomareiden oma maailmankuva seksuaalisuudesta vaikuttaisi siihen, että vaikuttaako rangaistuksen kovuuteen myös se, ovatko tekijä ja uhri samaa vai eri sukupuolta.