Suosittelen lämmitystä/ilmalämpöpumppua

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Asunnon lämmitys joulu-tammikuussa Suosittelen lämmitystä/ilmalämpöpumppua

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Kirzi
Kirzi Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.08.2006
Kirjoituksia: 19
Vastauksia: 148

Tammikuussa 2006 vietin 3 kk Fuengirolassa asunnossa, jossa oli lämpölasit ja lämmityksenä ilmalämpöpumppu. A-I-V-A-N ehdoton vehje! Kosteushan on suuri tuona ajankohtana, mutta ilmalämpöpumpulla sekin ongelma poistui. Laitteen huoneistosta imemä kosteus kerääntyi isoon saaviin ja tuon 3 kk:n aikana vettä sinne tuli litratolkulla!! Pumppu oli päällä jatkuvasti, mutta siitä huolimatta sähkölasku oli erittäin kohtuullinen.

Tuolloin pari vuotta sitten tammikuussa oli erittäin kylmää, vain muutama aste muutamana aamuna ja jopa Mijaksessa oli lunta, samoin kaikki ympäröivät vuoret olivat lumiharson peitossa.
Kuulin tuolloin erään suomalaisen valittavan, että heidän talossaan oli 17 astetta eikä kunnollisia lämmityslaitteita. Ajattelin vain mielessäni, että meilläpä onkin 23 astetta eikä kosteutta 8)

Moni suomalainen on sanonut kylmän ja kosteuden vuoksi, että missään ei ole kylmännyt niin, kuin Espanjassa talvella. Olen siis ehdottomasti sitä mieltä, että lämmitys pitää olla ja mieluiten ilmalämpöpumppu!