Suomi-tietoa suomalaisille

Uusimmat Keskustelu Yleistä Purkautumisosasto Oikeata Suomitietoa suomalaisille Suomi-tietoa suomalaisille

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Nyt lipsahdin Iltalehden sivuille ja sieltá osui silmáán tämä. Tämán voisi káántáá espanjaksi ja láhettáá vaikka El Paisille esimerkkiná siitá, millaisen sivistyksen kansalaiset saavat Pisa-mallimaassa.:

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut 27-vuotiaan miehen kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen kahdesta pahoinpitelystä.

Rikokset tapahtuivat Seinäjoella joulukuussa 2008 ja joulukuussa 2009.

Ensimmäisellä kerralla uhriksi joutui kahdeksankuukautinen poikavauva. Isä väänsi lapsen käsiä selän taakse niin, että vauva sai murtuman vasemman olkanivelen seudulle.

Toisella kerralla uhri oli vain kuusiviikkoinen tyttövauva. Isä tunnusti lyöneensä tyttöä leukaan tämän imiessä tuttipulloa ja puristaneensa tätä selästä. Lisäksi hän tunnusti pudottaneensa lapsen vahingossa lattialle.

Tytöllä havaittiin röntgenkuvissa kallonmurtuma, mutta oikeudessa ei pystytty osoittamaan, että se olisi aiheutettu tahallisesti. Vauvalla oli myös mustelma selässä ja leuassa sekä haava kielessä.

Syyttäjä piti tekoa törkeänä, mutta oikeus taipui tavallisen pahoinpitelyn kannalle.

Miehen motiivi teoille oli väsyminen yövalvomiseen ja lasten hoitoon.

Oikeus perusteli ehdollista sillä, että vaikka lapset olivat hyvin nuoria, teot eivät olleet vakavuudestaan huolimatta sellaisia, että ensikertalaiselle olisi annettu ehdotonta.

Pojalle oikeus tuomitsi vahingonkorvauksia 1 500 euroa ja tytölle 2 500 euroa.

Ei mahdu minun oikeustajuuni, eikä muuhunkaan tajuun. Erityisesti minua nárästäá támä oikeuden suhtautuminen- miten támá mies voidaan mááritellá ensikertalaiseksi- tapauksethan ovat erillisiá ja niiden válillá on kulunut aikaa. ainakin tuon tyttölapsen pahoinpitely on rikoksen uusiminen. Ja riittáäkö Suomessa todellakin lieventáváksi asianhaaraksi ”yön valvominen ja väsymys”. Tuolla perusteellahan siis voi tehdá ihan mitä vain-koska on valvonut yön ja väsyttäá.