Suomi ja suomikuva

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä MiMadrid
MiMadrid Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.04.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 649

+6 vuotta Espanjassa asuneena olen ymmärtänyt seuraavaa:

* Suomi sijaitsee Euroopan hevonkuusessa ja siellä on aina kylmä
* suomalaiset ovat alkoholisteja
* auton ratissa suomalainen on parhaimmillaan (selvinpäin ja ralliauton ratissa)
* Suomessa on aina kylmä
* Suomessa on aina kylmä

Tulin tänne aikoinaan nöyrällä asenteella; minä olen se maahanmuuttaja ja kaikki paha mitä maahanmuuttajiin tulee on myös osaltaan minun ”syytäni”. Kuppilakeskusteluissa paikallisten kanssa tulee käytännössä aina jossain vaiheessa aiheeksi nämä maahanmuuttajat; itä-eurooppalaiset, marokkolaiset, kosovonalbaanit, venäläiset, kiinalaiset ja ”subsaharianot”…nämä ovat vieneet työpaikat paikallisilta, ovat rikollisia etc. Kun sitten ilmoittaa kuuluvansa ”samaan sakkiin”, olenkin yllättäen poikkeus sillä olen Suomesta, olen ”eurooppalainen” ja muutenkin oletusarvoisesti rehellinen ja siten myös tervetullut henkilö.

Ei, en minäkään mainosta olevani Suomesta. En näe siihen mitään tarvetta. Kysyttäessä toki vastaan. Jos espanjalaisia pidetään ylimielisinä muita kohtaan, niin tilannetta tasoittaa hienosti saksalainen työmatkailija jonka mielestä mikään täällä ei toimi…kun ravintolasta esim. ei saa illallista kello 18:00, syy on Espanjan. Näitä valituksia tosin ei sitten kuule kun ravintolan puolesta tarjotaan konjakit/chupitot mikä Saksassa olisi jotain perin eriskummallista.

Suomalaisten ei kannata hävetä suomalaisuuttaan…no välillä kyllä pitäisi 🙂 Niin paljon on nähty ettei siinä yhdet tuulipuvut paljoa heilauta. Käyttäydytään asiallisesti ja yritetään ymmärtää muita kulttuureita – siinä kait ne tärkeimmät. Jos täällä asustelee eikä ole aikomuksia opetella kieltä/ymmärtää tapoja, niin eipä niitä sitten kannata paljoa kritisoidakaan. Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa – myös täällä.

Kaikki on helpompaa kun hieman ymmärtää paikallista elämänmenoa, on siinä mukana ja elää siinä. Tämä varmasti pätee kaikkialla, ei ainoastaan Espanjassa.